Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У офісі Березовського знайшли сліди радіоактивного полонія

Світ навколо нас 6816 переглядів

Опубліковано - 28.11.2006 15:56 | Всі новини | Версія для друку

У офісі Березовського знайшли сліди радіоактивного полонія
У офісі Березовського знайшли сліди радіоактивного полонія
Залишки радіоактивного полонія-210 виявлені в будівлі, де розташований лондонський офіс російського бізнесмена Бориса Березовського, повідомляє РІА Новості.

Поліція у понеділок виявила ще два місця в Лондоні, де зареєстровані сліди випромінювання радіоактивного полонія-210. Спочатку ці адреси не розкривалися, проте за помітною присутністю поліцейських і діями, які вони проводили, стало зрозумілим місцезнаходження цих точок.

Однією з адрес, як повідомляє поліція, є будівля, де розташований офіс Березовського на вулиці Даун-стріт, будинок 7 поблизу Грін-парку.

На цій тихій вулиці знаходиться офісна будівля, яка вже неодноразово притягувала до себе увагу преси. У лютому 2004 року сюди приїхав після свого загадкового зникнення і повернення кандидат у президенти РФ Іван Рибкін. У липні того ж року група активістів молодіжного крила партії "Батьківщина" влаштувала у будівлі пікет з вимогою екстрадиції Березовського під гаслом "Якщо ти не хочеш повертатися на батьківщину - "Батьківщина" приїжджає за тобою".

Тепер припускають, що Литвиненко заходив сюди 1 листопада після зустрічі зі своїм знайомим Маріо Скарамелла для того, щоб зробити фотокопії отриманих від італійця документів.

Ще одна адреса - це 25, Гровенор-сквер, приблизно в 400 метрах від готелю Millennium, де того ж дня Литвиненко зустрічався зі своїми знайомими з Росії. У будівлі працюють декілька компаній, серед них адвокатські контори. Поки незрозуміло, як саме радіація могла потрапити сюди.

Олександр Литвиненко, який у 2000 році втік до Великобританії і в жовтні цього року отримав британський паспорт помер увечері 23 листопада в лікарні Університетського коледжу Лондона. Лікарі поки не дали медичного висновку про причини його смерті. Раніше фахівці британського Агентства з охорони здоров`я виявили в його тілі сліди радіоактивного елементу полонія-210, які потім також були знайдені в місцях, які Литвиненко відвідував 1 листопада, - ресторані Itsu і готелі Millennium в центрі Лондона, а також у його будинку в районі Мазвелл-хілл на півночі британської столиці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.