Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Калінінградський видавець засуджений до штрафу за те, що назвав РПЦ “рейдерами в рясах”

Імперія «Совок» 6403 перегляди

Опубліковано - 20.09.2011 00:17 | Всі новини | Версія для друку

Говорити і писати про РПЦ - дозволено як про покійника: або добре, або нічого
Говорити і писати про РПЦ - дозволено як про покійника: або добре, або нічого
Ленінградський районний суд Калінінграда (Росія) засудив у понеділок до штрафу в 110 тисяч рублів видавця Бориса Образцова за образи, які він дозволив собі на адресу Російської православної церкви.

Його визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 282 Кримінального кодексу РФ: приниження гідності невизначеного кола осіб за ознакою їх ставлення до релігії.

Складом злочину стали, наприклад, такі висловлювання Образцова: "Але коли рейдери в рясах починають захоплювати загальнонародну власність, а потім ще і всім диктувати, як одягатися і що говорити, - тут вже я проти і такої релігії, і таких її представників", - цитує KaliningradToday.

Виступаючи з останнім словом, обвинувачений заявив, що провини своєї не визнає, у скоєному не розкаявся і як і раніше готовий підписатися під кожним сказаним ним раніше словом.

Прокурор вимагає для підсудного покарання - півтора роки колонії-поселення. Суд визнав, що такі вислови, як "рейдери в рясах" і "покидьки", підпадають під дію статті 282 КК РФ. Але при цьому, заявив заступник голови Ленінградського районного суду Володимир Кореньков, який розглядав справу, виправлення підсудного можливе без ізоляції від суспільства, зазначає "Новий Калінінград" .

Одним із приводів для образ, з якими Образцов накинувся на Церкву, стала висловлена ще в січні пропозиція голови Відділу по взаємовідношенням Церкви та суспільства Московського патріархату протоієрея Всеволода Чапліна ввести правила зовнішнього вигляду, які поширювалися б на все російське суспільство. "Непогано, що зараз компанії, вузи, школи вводять у себе дрес-коди. Добре б і загальноросійський дрес-код придумати (на стрип-бари та публічні будинки, так уже і бути, можна його не поширювати)", - сказав тоді Чаплін.
Образцов назвав священиків “бородатими трансвеститами” і “рядженими”
Образцов назвав священиків “бородатими трансвеститами” і “рядженими”
Образцов назвав священиків “бородатими трансвеститами” і “рядженими”

На сторінках газети "Тридев'яте регіон", видавником якої він є, Образцов заявив, зокрема, таке: "Завжди з великою підозрою ставився до цих бородатих трансвеститів (погодьтеся, важко сприймати інакше мужиків, одягнених у сукні). Думаю, у відповідь на церковне марення варто вимагати від ряджених перестати нарешті одягатися в жіноче, відрізати бороди і не завішувати себе різними дрібничками. Взагалі ж між релігією та вірою провалля не менше, ніж між пеклом і раєм.

Віра важлива і потрібна кожній людині - вона рятує і допомагає вижити в цьому жорстокому світі. Це дуже особисте, воно не виставляється напоказ. А релігія - саме виставляння напоказ потаємного, такий собі душевний стриптиз. Більш того, по-моєму, релігія - це поєднання лохів, яких розводять, і покидьків, що стоять на чолі будь-якої релігійної організації".

Образцов також звинуватив Російську православну церкву в захопленні об'єктів власності, які, за його словами, ніколи їй не належали і не були об'єктами релігійного призначення.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.