Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівська істерія. “Стратегічні партнери” з Україною розмовлятимуть ультиматумами

Імперія «Совок» 5719 переглядів

Опубліковано - 22.09.2011 09:57 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівська істерія. “Стратегічні партнери” з Україною розмовлятимуть ультиматумами
Кремлівська істерія. “Стратегічні партнери” з Україною розмовлятимуть ультиматумами
На тлі суперечностей між Росією і Україною, в суботу, 24 вересня, в Москву на переговори приїжджає Президент Віктор Янукович.

Розмова, судячи з коментарів у російському МЗС, Кремля та Білому домі, очікується жорсткою, тому спілкуватися з Януковичем будуть відразу і Президент РФ Дмітрій Медвєдєв, і прем'єр Владімір Путін.

Переговори пройдуть у резиденції глави російської держави в Завидово, куди він і Владімір Путін прибудуть після виступу на з'їзді "Єдиної Росії".

"Чекаємо обміну думками по поточних торговельно-економічних питань. Зрозуміло, ми готові обговорювати тему Митного союзу (МС) і, звичайно, газову тематику", - зазначив тематику переговорів прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков, пише "КоммерсантЪ".

За даними джерел видання, Віктору Януковичу не слід розраховувати на поступки.

"Українському лідеру, в першу чергу, запропонують визначитися: або Україна вступає до Митного союзу і зберігає для себе російський ринок, або не вступає і втрачає його. Від цього буде залежати і доля української ГТС, і ціна на російський газ", - розповіло джерело видання.

"Настав момент істини. Він (Віктор Янукович) повинен зробити вибір, з ким він: з нами чи з Європою. На двох стільцях всидіти вже не вийде", - категорично заявили у Кремлі.

"Якщо Україна не вступить до МС, ми будемо змушені зайнятися імпортозаміщенням української продукції. І куди в цьому випадку вони подінуть своє машинобудування?", - розповіло джерело видання.

За його словами, загрози української сторони звернутися до суду, якщо газові контракти не будуть переглянуті, Росію не лякають.

Російський дипломат, що готує суботню зустріч зазначив: "Бажання Україна судитися в Стокгольмському арбітражі нас не лякає. Ми готові. Але в цьому випадку внутрішньополітичні втрати Януковича виявляться істотними. Туди ж викличуть Тимошенко і вона розповість все, що ще не встигла розповісти, причому прозвучить це з європейської майданчика. Ну і Путін ще до Швеції злітає".

Водночас, не дивлячись на настрої Росії, українська сторона розраховує на компромісне рішення.

"Будемо обов'язково домовлятися. Президент полетить в суботу в Росію, буде зустріч. Те, що вони (російська сторона) нам раніше пропонували, нам не підходило. Думаю, будемо шукати компроміс. Треба буде поступитися, і, напевно, всі це розуміють, що поступки повинні бути взаємними", - сказав український прем'єр Микола Азавов.

Водночас, українська сторона готується також до гіршого сценарію. У разі відмови Москви знизити ціну на газ, Київ погрожує підняти питання про підвищення ставки за транзит російського палива - майже в два рази.

Нагадаємо, днями глава українського уряду Микола Азаров заявив, що Україна готова законсервувати газотранспортну систему.

Від “Аратти”: те, що відбувається зараз між Києвом і Москвою - є показовим прикладом, який наочно показує чого коштує насправді дружба з Кремлем. Бо за двадцять років там досі не зрозуміли, що Україна - незалежна держава, і аж ніяк не "Кемська волость".

Можливо, десь, на підсвідомому рівні, російські керівники це розуміють. Як і розуміють те, що вони самі є заручниками власної ж пропаганди і недолугої політики, зщаснованій на тотальній клептоманії.

Це доводить потік "патріотичних" понтів у російських медіа. Бо навіть якщо Путін разом із Медвєдєвим у прилетять у Швецію на стратегічному бомбардувальнику, ця обставина аж ніяк не вплине на Стокгольмський арбітраж. Бо влада цієї країни не впливає на правосуддя. Швеція - не Росія. І Україні хоч і важко, але цілком можливо довести, що "газові угоди" підписувалися під брутальним тиском монополіста.

По суті, через ЗМІ Кремль вже фактично об'явив Україні, а з нею всій Європі - війну. Поки що тільки економічну. Відтак - миру вже не буде. Буде або капітуляція і здача України орді, або гідна відповідь загниваючому шматку імперії.

Чи розуміють це Янукович з Азаровим? Побачимо. Принаймні Азаров вже тримає у кишені білий прапорець.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.