Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вживання зеленого чаю уповільнює набір зайвої ваги

Охорона здоров`я 11252 перегляди

Опубліковано - 7.11.2011 22:12 | Всі новини | Версія для друку

Вживання зеленого чаю уповільнює набір зайвої ваги
Вживання зеленого чаю уповільнює набір зайвої ваги
Тим, хто намагається стежити за талією, але постійно “зривається” і порушує дієту, вчені радять пити зелений чай. Він допомагає уповільнити набір зайвої ваги.

Науковці прийшли до висновку, що цій властивості чай зобов'язаний речовині епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), яка нейтралізує жири, що потрапляють в організм разом з "хворою" їжею, повідомляє NEWSru.co.ii.

Вчені з університету штату Пенсільванія проводили свій експеримент, про який вони розповіли в журналі про ожиріння Obesity, на мишах.

Мишей, що беруть участь в експерименті, дослідники посадили на "жирну дієту", при цьому гризуни з першої групи разом з їжею отримували добавку EGCG. У результаті миші з першої групи набирали вагу на 45% повільніше, ніж їх побратими з контрольної групи, що не отримували відповідну добавку. Крім того, миші з першої групи на 30% більше виділяли жиру разом з калом.

Вчені вважають, що епігаллокатехін-3-галлат обмежує всмоктування жиру.

Британське видання Daily Mail, зазначає, що людям, для того, щоб отримати необхідну кількість EGCG, необхідно випивати 10 чашок зеленого чаю.

Дослідження науковців також свідчать про те, що зелений чай має здатність захищати організм від різних видів раку, включаючи рак легенів, рак простати і рак молочної залози. Причина цього, як вважають вчені, - все в тому ж галлат епігаллокатехіні. За даними Національного Онкологічного Інституту США, лабораторні дослідження на тваринах показали, що цей катехін деактивує оксиданти перш, ніж вони встигають завдати шкоди клітинам, зменшує кількість і розмір пухлин і перешкоджають зростанню ракових клітин.

В той же час видання застерігає, що зелений чай не боже бути єдиною панацеєю проти зайвої ваги, а лише як доповнення до збалансованого харчування та активного способу життя.

Від “Аратти”. Ми в свою чергу можемо запропонувати рецепт не менш ефективного напою для зменшення ваги. Для цього вам необхідно придбати в аптеці (або заготувати власноруч) сухі трави - ромашку, шалвію, полин, чебрець. Закип`ятити 3 л води, додати по столовій ложці кожної трави, дати час настоятися. Приготований напій процідити, охолодити, розлити в скляний посуд (тримати холодильнику). Вживати напій по склянці замість сніданку або вечері. Це необхідно робити щодня впродовж місяця, після чого зробити перерву на тиждень і повторити ще раз. Якщо ви це робитимете натщесерце, впродовж години нічого не варто їсти, після чого можна з`їсти яблуко або випити кави.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.