Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ціна на газ $130 - повна поразка України

Газоват 7798 переглядів

Опубліковано - 6.12.2006 16:20 | Всі новини | Версія для друку

Народний депутат Олексій Івченко
Народний депутат Олексій Івченко
Екс-глава НАК Нафтогаз України Олексій Івченко вважає, що ціна на газ 130 доларів - абсолютна поразка України.

"Абсолютна поразка. Сьогоднішня ціна на газ 130 доларів - абсолютна поразка України, у плані як енергетичної, так і політичної залежності", - сказав він.

Івченко пояснив свою позицію: "Тому що для того, щоб ціна на газ протягом наступних п’яти років складала 95 доларів за тисячу кубічних метрів, а транзитна ставка - 1,6 долари за тисячу кубометрів на сто кілометрів, нинішнім переговорникам з української сторони взагалі нічого не потрібно було робити. Треба було лише відстоювати підписані нами угоди і відповідні двосторонні і тристоронні протоколи".

На думку Івченка, "нинішні горе-переговорники, "проФФессіонали", як вони себе самі називають, нічого не повинні були робити - лише відстоювати пункти укладеного нами угоди".

"Не погоджується українська сторона на підвищення ціни на газ - російська сторона не має права в однобічному порядку її змінити. Якщо українська сторона дає згоду на підняття ціни, українська сторона зобов’язана була порушити питання і підняти транзитну ставку, так, як ми це зробили 4 січня", - сказав Івченко.
При цьому екс-глава НАК вважає що сьогодні існує пряма загроза національної безпеки.

"Сьогодні угода підписана між комерційними компаніями РосУкрЕнерго й УкрГазЕнерго. Нафтогаз України зміщено, Газпром зміщено. Тобто сьогодні жодна державна компанія за постачання газу і його ціну не відповідає. І це - пряма загроза національної безпеки", - заявив Івченко.

Івченко заперечує, що це він ввів компанію РосУкрЕнерго на український ринок. "Це було зроблено попередньою главою правління Нафтогазу, який на сьогодні є міністром палива й енергетики, - Юрієм Бойком. Є два офіційних договори, що у 2004 році підписані Бойком від імені НАК Нафтогазу України на 28 і 30 років з компанією РосУкрЕнерго.

Перед цим, у 2003 році, він же, глава правління Нафтогазу Юрій Бойко, підписав з компанією EuralTransGas договір на транзит туркменського газу через територію Узбекистану, Казахстану і Росії в Україну. Після EuralTransGas він же підписав аналогічний договір з РосУкрЕнерго на транзит туркменського газу для України через територію Узбекистану, Казахстану і Росії. І дані угоди по сьогоднішній день у Нафтогазі чинні", - розповів Івченко.

Від “Аратти”: Виключно за ради того, що відновити пам'ять пану Івченко та деяким “любим друзям”, які тепер, несподівано для себе, стали опозицією, нагадаємо, що взимку минулого року їм, коли вони були владою, так само не потрібно було нічого робити: ні впускати на український ринок “РосУкрЕнерго”, ні підписувати сумнівні протоколи із ціною $95 на росіський чи невідомо який газ. Просто потрібно було подати позов у міжнародний арбітраж. Як це пропонувала Тимошенко. Але тоді, нагадаємо, той самий пан був іншої думки. Мабуть переймався пошуком нового “Мерседеса”...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.