Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Грузії зафіксовано рекордний показник прямих інвестицій

Новини Сакартвело 17254 перегляди

Опубліковано - 2.12.2011 11:30 | Всі новини | Версія для друку

У Грузії зафіксовано рекордний показник прямих інвестицій
У Грузії зафіксовано рекордний показник прямих інвестицій
У третьому кварталі 2011 року показник прямих інвестицій, що надійшли до Грузії склав 256 млн доларів, що є рекордно високою цифрою для будь-якого кварталу починаючи з 2008 року.

Про це прем’єр-міністр Грузії Ніка Гілаурі заявив напередодні, 1 грудня, на засіданні уряду.
Гілаурі відзначив, що це дуже важливий показник, який певною мірою вказує наскільки велике довіру міжнародних інвесторів відносно Грузії, повідомляє сайт "Новості-Грузія".

"Є тенденція зростання і сумарний показник за три квартали склав 633 млн доларів, що також є одним з найвищих показників в нашому регіоні щодо ВВП", - заявив він.

Грузинський прем’єр особливо відзначив, що ці цифри і ці високі надходження фіксуються в той період, коли в світі досить складне економічне становище, а в Європі в принципі економічна криза й інвестори шукають нові ринки для здійснення інвестицій.

"Саме Грузія стає в цей момент одним з найбільш привабливих ринків, і я сподіваюся, що ці інвестиції будуть продовжені і в майбутньому і зрештою відіб’ються на створення робочих місць", - заявив Гілаурі.

За попередніми даними Національної службі статистики Грузії «Сакстат» (Грузстат), у другому кварталі 2011 року в Грузії обсяг прямих зарубіжних інвестицій склав 203 млн 385,2 тис. доларів, що на 2,4% менше ніж за аналогічний період 2010 року (3 млн доларів) і на 17% більше ніж за перший квартал 2011 року (173 700 000 доларів).

Сумарні попередні дані за перше півріччя 2011 року склали 377 100 000 доларів, що на 0,6% перевищує аналогічний показник за 2010 рік (374 800 000 доларів).

АБР виділяє Грузії $ 40 млн за програмою поліпшення урбаністичного обслуговування

Азіатський банк розвитку (АБР) виділяє Грузії другий транш на суму 40 мільйонів доларів в рамках інвестиційної програми поліпшення урбаністичного обслуговування, повідомляє міністерство фінансів Грузії.

Договір позики був підписаний в Мінфіні в четвер (тривалість позики 32 роки, у тому числі 8-річний пільговий період, процентна ставка впродовж пільгового періоду складе 1%, після закінчення пільгового періоду - 1,5%). Сума другого траншу призначена для поліпшення інфраструктури водопостачання та каналізації у туристичних центрах і великих урбаністичних поселеннях (Кутаїсі, Поті, Зугдіді, Местія і Анаклія).

Договір позики за першим траншем в рамках цієї ж програми було підписано в Мінфіні Грузії 10 травня 2011 року, а сума позики склала 80 мільйонів доларів.
У Грузії буде побудований завод з виробництва тракторів

Один з найбільших виробник тракторів в Чехії має намір побудувати в Грузії новий завод з виробництва тракторів. Про це прем’єр-міністр Грузії Ніка Гілаурі заявив журналістам за підсумками робочого візиту до Чехії, повідомили в прес-службі грузинського прем’єра.

"Один з найбільших виробників тракторів у Чехії зацікавлений у будівництві великого центру в Грузії, і в будівництві заводу з виробництва тракторів", - заявив Гілаурі.

Гілаурі, після зустрічі зі своїм чеським колегою Петером Нечаса (Petr Nečas), заявив, що "Чехія сьогодні є одним з найбільших інвесторів в Грузії" і особливо відзначив важливість економічних відносин між Грузією та Чехією.

"За допомогою "Експорт Банку" до Грузії здійснюються досить великі інвестиції. Йдеться про нові проекти в транспорті, приватний сектор Чехії зацікавлений в сільському господарстві Грузії. У нас є політична підтримка уряду Чехії, з тим, щоб "Експорт Банк" продовжив виділення дешевих кредитів для чеських компаній, з тим, щоб вони продовжили інвестиції в Грузію", - заявив Гілаурі.

Гілаурі також зазначив, що Чехія виявляє активну підтримку Грузії і на шляху інтеграції з Євросоюзом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.