Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українофоби не вгамуються

Назад в СРСР Регіон: Донецька область 9823 перегляди

Опубліковано - 2.12.2011 15:11 | Всі новини | Версія для друку

Донецький адвокат-українофоб домагається позбавлення звань Героя України Стуса та Івасюка
Донецький адвокат-українофоб домагається позбавлення звань Героя України Стуса та Івасюка
У Вищому адміністративному суді України перебуває низка справ про позбавлення звань Героя України поета Василя Стуса, пісняра Володимира Івасюка та диригента і керівника Української капели бандуристів ім. Шевченка у США Григорія Китастого.

Відповідні позови подав мешканець Донецька Володимир Оленцевич, який раніше судився за дегероїзацію Степана Бандери та Романа Шухевича, пише газета Україна молода.

На думку Оленцевича, всі нагороджені Герої України не можуть називатися такими, оскільки не були громадянами України.

Син командувача УПА Юрій Шухевич переконаний, що Вищий адмінсуд ухвалить рішення у справі Стуса, Івасюка та Китастого на користь позивача.

"Я не сумніваюся, що так і буде. Адже там аналогічна ситуація, як і в справі Романа Шухевича. Дві інстанції Оленцевичу відмовили, але він подав касаційну скаргу, і її задовольнили. Тепер слово за Вищим адмінсудом. І рішення його буде аналогічним, тільки дуже скандальним. Бачите, це вже пішла справжня лавина", - сказав він.

На думку Шухевича, прийнявши свого часу рішення у справі Бандери і Шухевича на користь Оленцевича, ВАСУ загнав себе в глухий кут.

"Тому що якщо суд не прийме аналогічне рішення за подібних обставин і мотивації, то тим самим визнає, що попередні рішення щодо Бандери та Шухевича були політичними. І якщо логічно дивитися, така ж підстава "зняти" Героя України є і щодо Олексія Береста (радянський герой Другої світової війни, встановив Прапор Перемоги на даху німецького Рейхстагу), генерала Кузьми Дерев'янка (приймав капітуляцію Японії), навіть щодо ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Адже всі вони формально не були громадянами України. Вони були громадянами СРСР", - сказав він.

У свою чергу, адвокат Степана Бандери-молодшого Роман Орєхов вважає, що і Бандеру, і Шухевича могли нагородити званнями Героя України посмертно. Він також пояснив, що в справі Стуса та Івасюка формально суд має такі ж підстави позбавити їх звань Героя.

"І враховуючи судову практику, яку сам для себе створив Вищий адмінсуд у справі Бандери і Шухевича, укази про Стуса і Івасюка теж може бути скасовано", - вважає він.

Як відомо, донецький адвокат Оленцевич оскаржив присвоєння звань Героя України Бандері та Шухевичу. За інформацією газети, за останні 6 років він подав до суду десятки позовів про визнання незаконними та скасування указів третього президента України Віктора Ющенка про нагородження держнагородами багатьох відомих особистостей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.