Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Куди веде Україну Лідер?

Назад в СРСР 8827 переглядів

Опубліковано - 13.12.2011 12:10 | Всі новини | Версія для друку

Куди веде Україну Лідер?
Куди веде Україну Лідер?
І Росія, і Україна йдуть білоруським шляхом.

Про це заявив колишній голова білоруського парламенту Станіслав Шушкевич. Його висновки поділяє і колишній посол України в Мінську Роман Безсмертний. Вони порівнювали ситуацію у державах напередодні річниці масових протестів на президентських виборах у Білорусі, коли міліція затримала сотні демонстрантів.

На сьогодні за ґратами перебуває чотирнадцять білоруських політичних в’язнів, офіційно визнаних такими Міжнародною правозахисною організацією «Amnesty International», зазначає колишній голова парламенту Республіки Білорусь Станіслав Шушкевич. Але, за його твердженням, політв’язнів у Білорусі є зараз набагато більше.

«Найважливішим питанням сьогодні для нас, білорусів, є визволення політичних в’язнів. Фактично в тюрмі перебуває Президент Білорусі. Це один із двох людей: або Андрій Санніков, або Володимир Нєкляєв. Я не можу сказати точно хто. Санніков – жорстко в тюрмі, Нєкляєв – під домашнім арештом. І це люди, яких ще до закінчення виборів побили і зневажали. А після цього розігнали мирну демонстрацію протесту. Тоді вийшло більше людей, ніж в Україні на Майдан. Влада в Білорусі антилюдська», – стверджує Станіслав Шушкевич.

Станіслав Шушкевич не називає ситуацію в Україні схожою з білоруською. Але те, що шляхом політичної «білорусизації» (за його визначенням) йде і Росія, і Україна, для нього є очевидним.

Білоруська ситуація в Україні

Із висновками Станіслава Шушкевича погоджується колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний. Він вважає, що становище у цій країні із дотриманням прав людини є «дуже поганим». Водночас колишній посол стверджує, що в Україні ситуація з політичними в’язнями починає нагадувати білоруську.

«Гірша ситуація чи краща – треба дивитися на кожен сегмент. Але ситуація різна. І те, що тенденції й симптоми того, що відбувається в Білорусі, з'являються в Україні, зокрема, чинник політичних в’язнів, це – повна копія. Я вже не кажу про використання суду для того, щоб зводити політичні рахунки, як у випадку з Юлією Тимошенко, Юрієм Луценком та багатьма іншими політичними в’язями», - каже колишній посол.

Напередодні річниці масових протестів на президентських виборах у Білорусі білоруси Європи готують низку заходів для привернення уваги до подій на їхній батьківщині. Протягом цього тижня акції солідарності з Республікою Білорусь збираються провести у Києві, Вільнюсі, Варшаві, Лондоні, Амстердамі, Гаазі, Парижі, Празі й Таллінні.

Зі свого боку, президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає дії правоохоронців річної давнини законними. При цьому він неодноразово заявляв про зовнішнє втручання у події в його країні та та підбурювання протестів опозиції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.