Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хліб дорожчає через зерно

Економіка Регіон: Львівська область 8545 переглядів

Опубліковано - 9.12.2006 13:25 | Всі новини | Версія для друку

1:10. Плакат 1989 р.
1:10. Плакат 1989 р.
На Львівщині деякі хлібопекарські підприємства підвищили ціни на окремі сорти хліба – на 5-10 копійок. Схожа тенденція простежується також в інших регіонах України – ціни на хліб зростають.

Світовий банк закликає уряд Януковича скасувати квотування, яке призводить до зростання бідності в Україні

Основною причиною виробники та експерти вважають подорожчання зерна.

У деяких регіонах хліб почав дорожчати вже в жовтні – саме в цей час його починають випікати із зерна нового врожаю. За станом на жовтень від початку року хлібобулочна продукція подорожчала в середньому на 12,4%, тоді як ціна на пшеницю зросла на понад 20-25%.

За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації, підстав для стабілізації цін на хліб чим далі, тим менше. Причиною подорожчання він вважає зростання цін на зерно, газ і комунальні послуги. Найважливіший чинник – це сировина, яка становить 70% від собівартості. А зерно найближчим часом буде дорожчати. Виробники називають ті ж причини, що й представник влади – зерно, газ і комунальні послуги. У корпорації “ЕкоЛан” до цього переліку додають ще підвищення розміру мінімальної заробітної плати, яка з 1 грудня сягнула 400 гривень. Це змусило підвищити зарплату працівникам на підприємствах. За словами прес-секретаря корпорації “ЕкоЛан” Юрія Боруцького, рентабельність виробництва за таких цін і тарифів ледве сягає 3%.

Експерти говорять про те, що проблеми із зерном зумовлені квотами для експортерів зерна в Україні. Світовий банк оприлюднив звіт про вплив квот на внутрішні ціни на зерно. Експерти СБ стверджують, що квоти призводять до великих втрат доходів від експорту і спричиняють корупцію. За даними Світового банку, цього року виробництво зерна перевищило середній показник за останні 10 років. Однак споживачі відчули зростання цін на борошно та хліб. СБ прогнозує, що втрати від недостатнього експорту позначаться на селянах, які представляють частину малозабезпеченого населення України. СБ рекомендує скасувати квоту якомога швидше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.