Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія позбавляється соціального тягару - своїх хворих громадян

Світ навколо нас 6713 переглядів

Опубліковано - 10.12.2006 22:50 | Всі новини | Версія для друку

Росія позбавляється соціального тягару - своїх хворих громадян
Росія позбавляється соціального тягару - своїх хворих громадян
Росія не виходить із стану шоку від третьої за добу великої пожежі в медичних закладах.

9 людей загинули і 16 серйозно травмовані у вогні в психоневрологічному інтернаті під містом Тайга у Кемеровській області.

Вогонь спалахнув напередодні увечері. У будинку були 223 людини, разом з персоналом. Рятувальники і слідчі не виключають версії підпалу принаймні у двох випадках, однак правоохоронці поки не пов’язують ці три пожежі.

Лише вчора у московській наркологічній клініці у пожежі загинуло 45 пацієнтів, а під Тверрю з психоневрологічного інтернату довелося евакуювати понад 300 людей.

Жертвами пожежі у московській нарколікарні стали 45 людей
45 людей загинули, десятки поранені внаслідок пожежі, яка спалахнула минулої ночі у жіночому відділенні московської наркологічної лікарні номер сімнадцять. Врятували 214 пацієнтів. Трагедію називають найстрашнішою пожежею в Москві за останні три роки: у листопаді 2003-го внаслідок загоряння у гуртожитку Російського університету дружби народів загинули 44 і постраждали понад 150 людей.

Займання сталося о 1:40 ночі за московським часом у їдальні на другому поверсі п’ятиповерхового будинку. Пожежі дали четверту категорію за п’ятибальною шкалою. Вогонь загасили через годину після отримання пожежниками сигналу.

Клінічна лікарня №17 – найбільша в Росії наркологічна установа на три тисячі місць. У березні цього року після перевірки на пожежну безпеку експерти виявили численні порушення, однак влада обмежилися попередженням. Саме ці порушення і безвідповідальні дії персоналу клініки при евакуації людей могли стати причиною смерті 45-ти людей. Прокурор Москви Юрій Сьомін повідомив, що за фактом трагедії порушено кримінальну справу.

Юрій Сьомін, прокурор Москви:
"Мы рассматриваем все версии этой трагедии. Следствие не исключает, что это мог быть и поджог".

Начальник управління Держпожежнагляду Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії Юрій Ненашев додав: він "на 90 відсотків упевнений", що це був підпал. За його словами, осередок займання був у дерев’яній шафі в їдальні на другому поверсі лікарні. Ненашев стверджує, що найголовнішою причиною такої кількості жертв стали ґрати на вікнах, які співробітники клініки так і не змогли відчинити.

Юрій Ненашев, начальник управління Держпожежнагляду Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії:
"Когда люди побежали к лестницам пожарного выхода – они были в решётках, окна в решётках. Люди пытались выбраться и задохнулись в ядовитом газе. Четыре сотрудника клиники хотели помочь, но так и не открыли решётки и спаслись сами".

Про займання пожежники довідалися, лише коли спрацювали теплові датчики. Персонал вчасно не повідомив про пожежу. Площа, охоплена вогнем, була невелика як на таку будівлю – близько ста квадратних метрів. До 45 смертей призвела висока концентрація токсичного диму.

Щороку вогонь у Росії забирає 18 тисяч життів. Після пожежі у наркоклініці московська влада проведе перевірки в усіх медичних закладах російської столиці.

Від "Аратти". Складається таке враження, що в Росії оголошено війну всім "неповноцінним" громадянам - етнічним неросіянам, любителям спиртного (кількість отруєнь алкогольним сурогатом сягає понад тисячі випадків, що схоже на епідемію або сплановану акцію), ось тепер - паціентам психоневрологічних закладів. І це на фоні підвищення рівня агресії в російському суспільстві. Гучні політичні вбивства останніх часів теж схоже на "зачистку", як і обіцяв Путін.

Щось таке людська історія пам`ятає - під час панування нацизму в Німеччині там подібним чином "слідкували" за "чистотою раси".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.