Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фахівці ООН виявили злісного забруднювача земної атмосфери

Світ навколо нас 6595 переглядів

Опубліковано - 12.12.2006 11:48 | Всі новини | Версія для друку

Корови, на думку фахівців ООН, - найбільший забруднювач земної атмосфери
Корови, на думку фахівців ООН, - найбільший забруднювач земної атмосфери
Стада корів завдають Землі більше шкоди, ніж всі автомобілі та літаки разом, - про це йде мова в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Півтори мільярди корів, що мешкають на Землі, так чи інакше відповідальні за виділення 18% всіх парникових газів у світі. Це перевищує показники всіх видів транспорту разом.

Для виробництва добрива для кормів, виготовлення та транспортування м'яса, створення пасовиськ необхідне паливо. Згоряючи, паливо дає 9% світових викидів найбільш розповсюдженого парникового газу - вуглекислого.

На це вказує аналіз експертів Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, які вивчили вплив на навколишнє середовище не тільки корів, але й овець, кіз, свиней та курей. Проте саме корови виявились найбільш небезпечними.

Коров'ячі гази та гній сприяють попаданню в атмосферу більш ніж третини іншого парникового газу, метану, який нагріває Землю у двадцять разів скоріше, ніж вуглекислий газ.

Загалом всі корови виробляють понад 100 шкідливих газів, аміак включно, який вважається однією з головних причин кислотних дощів.

Нарешті, під час догляду за коровами утворюються шкідливі відходи, які негативно впливають на зовнішнє середовище. Наприклад, через попадання відходів у моря та океани, страждають коралові рифи.

За прогнозом експертів, обсяг шкоди, що її корови завдають зовнішньому середовищу, подвоїться до 2050 року, оскільки люди розводитимуть більше корів, щоб їсти більше м'яса.

Від "Аратти". Ми думаємо, що доповідь структурного підрозділу ООН тягне на "Шнобелівську" премію, яку щорічно присуджують за безглузді дослідження. На нашу думку, слони і бегемоти виробляють не менше газів, та й інші ссавці також. І, чого гріха таїти, - людський організм теж, ніби того... А чого варта структура забезпечення життєдіяльності людини! Скільки витрачається топлива, скільки працює шкідливих виробництв! А яка частина земної поверхні вкрита асфальтом! Так що, найбільш відповідальна за виділення газів, так чи інакше, - людина. Але Україні це не загрожує, - адже населення поступово скорочується.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.