Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Харків позбавляється організаторів Голодомору

Національне питання Регіон: Харківська область 11934 перегляди

Опубліковано - 12.12.2006 15:23 | Всі новини | Версія для друку

Черга за хлібом до магазину мережі “Торгзін”. Харків, 1933 р.
Черга за хлібом до магазину мережі “Торгзін”. Харків, 1933 р.
Оргкомітет з питань вшанування жертв голодоморів ініціюватиме розгляд питання про перейменування декількох харківських вулиць.

В Харківській області розпочалася підготовка заходів до 75-річчя Голодомору 1932-1933 рр. в Україні. І хоча ця дата відзначатиметься у 2008 році, часу, за словами першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва, залишилося не так вже й багато, повідомляє офіційний сайт обласної держадміністрації.

На засіданні оргкомітету з підготовки та проведення заходів щодо вшанування та увічнення пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій розглядався проект плану заходів на 2007-2008 роки.

Зокрема обговорювалися питання щодо фінансування заходів. За приблизними підрахунками в обласному бюджеті на 2007 та 2008 роки потрібно буде передбачити близько 250 тисяч гривень. Ці кошти будуть спрямовані на видання та придбання книг, присвячених трагедії, проведення Міжнародної конференції, організацію лекцій, випуск газети і т.і. Володимир Бабаєв, який головував на засіданні, закликав ретельніше підготувати кошторис і оперативно надати його на розгляд комісій обласної ради.

Була також підтримана пропозиція звернутися до Харківської міської влади з ініціативою щодо перейменування певних вулиць обласного центру, які носять імена людей, причетних до організації голодомору в Україні. На думку членів Оргкомітету, тепер для цього є всі підстави, адже прийнятий Закон "Про Голодомор 1932–1933 років в Україні". Зокрема мова йшла про перейменування вул. Петровського, вул. Якіра, проспекту Постишева та Косіора.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.