Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Репетиція Майдану? Київрада провалила домовленості про зниження тарифів

Політика Регіон: м.Київ 6738 переглядів

Опубліковано - 12.12.2006 22:27 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко: Київрадою керує родина, що вважає, що земля, банки - це їхня власність
Тимошенко: Київрадою керує родина, що вважає, що земля, банки - це їхня власність
Більшість у Київраді не підтримала зниження тарифів на житлово-комунальні послуги в 2 рази, на яке погодився київський міський голова Леонід Черновецький у ході зустрічі з представниками опозиції.

Про це у вівторок, 12 грудня, на прес-конференції в Київраді заявила Юлія Тимошенко, повідомляє Кореспондент.net.

Компромісу не буде

Тимошенко зазначила, що мер Києва погодився прийняти рішення про зменшення коефіцієнта тарифів удвічі. Крім того, зазначила вона, Черновецький погодився і на прийняття за основу рішення про продаж землі на аукціонах, і відповідно, на створення робочої групи, що доопрацювала б це питання.

За словами лідера БЮТ, усі ці питання мер виніс на обговорення більшості в Київраді, яка не погодилася їх прийняти.

"Більшість не тільки не погодилося, але і відхилила всі ці рішення", - підкреслила Тимошенко, додавши, що опозиція готова була "піти на компроміси" і пропонувала створити три робочі групи - з тарифів, аукціонів і власності - і провести сесію через тиждень. Але навіть на це більшість не погодилася.

Тому, зазначає Тимошенко, БЮТ не збирається розблокувати трибуну в Київраді.

Тимошенко зазначила, що її здивувало те, що "ситуацією керує не мер, а його родина, адже саме вона була присутньою на переговорах: син, зять, брат дружини Черновецького".

"Київрадою керує родина, що вважає, що земля, банки - це їхня власність", - підкреслила вона.

Лідер БЮТ додала, що опозиція - Блок Юлії Тимошенко, Наша Україна і Блок Віталія Кличка - не розблокує роботу Київради, більше того, вони проаналізують питання щодо землі, поставлені на сьогоднішню сесію, і сьогодні "покажуть, за якою ділянкою який депутат стоїть".

Крім того, Тимошенко заявила, що блокувати роботу Київради вони будуть доти, "поки в Київраді не повернеться чесність і не народяться документи, що обіцяв перед виборами Черновецький".

"Хуліганство"
У той же час, сам мер Києва Черновецкий заявив, що сесія буде продовжуватися, а те, що відбувається зараз у сесійному залі, він назвав "хуліганством" і "криміналом".

За його словами, опозиція і більшість Київрада провели кілька годин переговорів, на початку яких, вони були ближче до досягнення домовленості. Зокрема були знайдені загальні позиції щодо необхідності удосконалювання деяких нормативних документів продажі, що стосується, і оренди землі й об"єктів власності.

Коментуючи втручання в роботу столичної влади народних депутатів, Черновецький висловився категорично проти того, щоб київські проблеми вирішувалися з боку, а не депутатами Київради.

У той же час, він повідомив, що готовий запропонувати головування в робочій комісії з вивчення тарифів представникові фракції БЮТ у Київраді. "Але я не повинен бути зрадником стосовно різних фракцій більшості Київради", - сказав він.

Черновецький також повідомив, що вони з Юлею Тимошенко принципово розходяться за частиною керівництва людьми. "Якщо я прихильник нарад, то Тимошенко - за жорсткі, тверді методи", - сказав він.

Черновецький замкнувся на 10-му поверсі і ділить землю?

На 10-ому поверсі будинку мерії проводяться збори депутатів "промерської більшості", на яких вона, за деякими даними, розглядає питання по виділенню земель.

Про це "Український правді" розповів депутат Київради Віталій Кличко.

"Більшість забарикадувалася на 10-му поверсі, вони відключили ліфт, а вхід завалили важкими предметами. І представники наших сил не можуть потрапити зараз туди", - розповів Кличко.

Він також повідомив, що, за даними депутатів, на цих "закритих зборах" уже пройдено близько 30 питань порядку денного по розподілу зеимель.

У той же час представники БЮТ, "Нашої України" і блоку Кличка знаходяться в сесійній залі, де вирішують, що робити далі.

Тим часом голова регламентної комісії Київради Юрій Дмитрук повідомив, що за рішенням 42 депутатів Київради планерне засідання сесії перенесено на 14 грудня, повідомляє "Українська правда".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.