Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США масово гинуть дикі качки

Довкілля 10074 перегляди

Опубліковано - 15.12.2006 13:40 | Всі новини | Версія для друку

У США масово гинуть дикі качки
У США масово гинуть дикі качки
Загинули 2,5 тисячі качок, що прилетіли з Канади в США. Тіла птахів виявили на берегах річки Ленд Спрінгс Крик у штаті Айдахо.

Причиною смерті могла стати бактерійна або грибкова інфекція. Про це повідомив чиновник з місцевого природоохоронного департаменту Девід Перріш.

За його словами, попередні дослідження не виключають, що причиною масової загибелі качок стала яка-небудь інфекція, але точнішу відповідь можна буде дати тільки після вивчення проб води і ґрунту, узятих фахівцями. Перріш відмовився дати які-небудь коментарі за підсумками конференції в міністерстві оборони США, яка відбулася напередодні в четвер і була присвячена масовій загибелі пернатих.

Спочатку повідомлялося тільки про 1000 мертвих птахів, проте після того, як експерти обстежили територію в радіусі кількох миль, їх число збільшилося до 2500.

Проте Перріш відзначив, що не виключає можливості збільшення числа загиблих птахів в даному районі, додавши, що цей інцидент не є типовим, "такого я жодного разу не бачив за останні 20 років", - підкреслив чиновник.

Раніше ветеринар-натураліст Марк Дрю з міністерства сільського господарства заявив, що експерти не виключають будь-які причини смерті, у тому числі і отруєння хімікатами, але не схильні стверджувати, що причиною масової смерті пернатих став "пташиний грип". За його відомостями, всі качки загинули внаслідок набряку легенів і крововиливу в мозок, причому за дуже короткий час і в одному місці. За словами ветеринарних служб, Центру контролю над захворюваннями, тіла птахів лежали дуже щільно, у прямому розумінні слова купами.
Можливо, інфекція потрапила в організм птахів із зерном, яке було отруєно пестицидами, сказав Дрю. Не виключено, що на одній з місцевих ферм міг статися витік хімікатів в маленький струмок. Він звернувся до американських громадян через ЗМІ, попросивши їх не вживати в їжу м'ясо птиць, убитих у вказаному районі.

Тим часом експерти відзначають, що інфекція зачепила тільки качок. Орли, беркути, гусаки, ворони та інші птахи, які проживають в цьому районі, від інфекції не постраждали.

Нагадаємо, що останній спалах захворювання птахів біля кордонів США був зафіксований у березні нинішнього року. Тоді в заповіднику на американських Багамських островах було знайдено 14 мертвих птахів, у яких, як передбачалося, міг бути виявлений "пташиний грип" H5N1. За даними місцевої влади, доглядачі заповідника Інагуа виявили 10 мертвих фламінго, трьох качок і одного баклана у великому озері, в якому щороку відпочивають величезні зграї перелітних птахів, що прямують до Північної або Південної Америки. Проте узяті на аналіз проби не підтвердили цей діагноз
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.