Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


КМДА розтоптала свободу слова у “Вечірці”

Подія дня Регіон: м.Київ 7828 переглядів

Опубліковано - 22.12.2006 20:37 | Всі новини | Версія для друку

КМДА розтоптала свободу слова у “Вечірці”
КМДА розтоптала свободу слова у “Вечірці”
Сьогодні, 22 грудня, о 16-й годині у редакцію газети “Вечірній Київ” прибув заступник голови КМДА Віталій Журавський і зачитав розпорядження Черновецького про те, що виконувачку обов”язків головного редактора “Вечірнього Києва” Людмилу Воробйову усунуто з посади. Порушено Закон України про пресу, Статут редакції. Таким чином журналістам “Вечірки” хочуть закрити рот, аби вони далі покірно виконували всі забаганки влади. “Вечірка” просить допомоги всіх чесних журналістів .

Як повідомив Олександр Бригинець, депутат Київради і секретар комісії Київради з питань культури та інформаційної політики, сьогодні по обіді до редакції прибули голова цієї комісії Олександр Прогнімак та заступник голови КМДА Віталій Журавський і представили колективу нового головного редактора газети – Світлану Синякову, пенсіонерку. При цьому вони посилалися на розпорядження керівника КМДА від 21 грудня.

За словами Бригинця, у Людмили Воробйової негайно відібрали ключі від кабінету і навіть не дали винести з нього особисті речі. Зміна керівництва у "Вечірці" дуже нагадувала рейдерську атаку в стилі, вже продемонстрованому кланом Черновецького на багатьох інших об’єктах столиці (комунальних підприємствах, кінотеатрах, ринках) тотальний вплив на які прагнуть мати мер та його оточення. Нинішній столичній адміністрації не потрібна преса, яка висвітлює події у Києві всебічно та об’єктивно, дозволяючи собі критикувати, хай навіть заслужено, помилки та зловживання влади. Саме тому на міські видання вже понад півроку здійснюється тиск, якого вони не зазнавали навіть у найгірші часи часи кучмізму.

"Вечірка" ж, яка за цих обставин стала форпостом боротьби за свободу друкованого слова у київському медіа-середовищі, відчула на собі найбільший тягар: її колективу затримували платню, КМДА припинила бюджетне фінансування виробництва газети.

Нагадаємо, що влітку усі київські видання з волі Леоніда Черновецького, який посів посаду мера, втратили своїх головних редакторів. Було оголошено, що нові головні редактори будуть обрані за результатами конкурсу, а тимчасово були призначені люди, які мали виконувати обов’язки керівників цих видань. Так головним редакторм "Вечірнього Києва" стала Людмила Воробйова, яка працювала до того помічником свого звільненого попередника.

Однак "невдячна" Воробйова, як і увесь колектив редакції, не захотіли співпрацювати з КМДА за принципом "чого зволите?". Вони наполягали на тому, що газета фінансово підтримується коштами, сплаченими до міського бюджету київськими платниками податків, а отже міська газета має працювати насамперед в інтересах киян, а не купки чиновників. Проте Черновецький та його прибічники у міській владній верхівці вважають інакше…

Коли приборкати непокірну виконавицю обов’язків головреда "Вечірки" не вдалося навіть шантажем та погрозами, її ось так просто викинули з роботи. Та ще й намагалися максимально принизити. Чи не правда, дуже характерний жест як для "щиро віруючого християнина" пана Журавського, і ще одного декларативного апологета Христа… чи то пак прислужника Сандея Аделаджі (і то правда, до чого тут Христос?) – Черновецького.

"Я не думаю, що Людмила Воробйова залишиться без роботи, – сказав, коментуючи "КИЯНАМ" те, що відбулося з відважною журналісткою, Олександр Бригинець. – Я впевнений, що обов’язково знайдеться роботодавець, який запропонує пані Людмилі гідну роботу. Адже вона продемонструвала не тільки високу фаховість, а й принциповість, послідовність у відстоюванні демократичних цінностей. Це сьогодні дуже важливо у Києві, де владу захопили люди зі спотвореним розумінням демократії і ролі преси у суспільстві".

У свою чергу депутат Київради Михайло Бродський заявив, що у зв’язку зі звільненням занадто принципового – як для клану Черновецького – керівника "Вечірнього Києва" звернеться до генеральної прокуратури із заявою про перешкоджання роботі журналістів з боку чиновників КМДА.

На останок залишається додати, що на чолі "Вечірки" поставили людину, яка ще вчора працювала прес-секретарем Віталія Журавського. Воно й правда, всюди треба поставити "своїх"...

Вам це нічого не нагадує?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.