Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЦВК ломають голову над есдеківським референдумом

Влада 7787 переглядів

Опубліковано - 23.12.2006 18:19 | Всі новини | Версія для друку

Голова ЦВК Ярослав Давидович
Голова ЦВК Ярослав Давидович
Вчора Голова ЦВК Ярослав Давидович провів розширену нараду за участю членів Комісії та керівників структурних підрозділів Секретаріату Комісії з підготовки до засідання, на якому буде розглянуто питання про Всеукраїнський референдум щодо членства України в НАТО та участі держави в ЄЕП.

Під час наради члени Комісії – куратори відповідних регіонів –поінформували Голову ЦВК та учасників наради про стан справ щодо перевірки підписів в областях. Принагідно було попередньо проаналізовано можливість проведення найближчим часом засідання, присвяченого вирішенню долі згаданого референдуму.

Крім того, як стало відомо після завершення цього заходу, на адресу Центральної виборчої комісії надійшло звернення заступника Голови СДПУ(о), Голови Виконкому СДПУ(о) Ю. Задорожного та додані до нього матеріали. З них стало відомо, що на зберіганні Корецької районної ради Рівненської області знаходиться 118 підписних листів Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в НАТО та співпраці в рамках ЄЕП, у яких міститься 2360 підписів громадян.

У зв’язку з тим, що попередньою перевіркою Центральної виборчої комісії було встановлено відсутність на зберіганні в Корецькій райраді підписних листів, зазначена інформація потребує додаткової ґрунтовної перевірки. З цією метою Голова ЦВК віддав розпорядження про відрядження співробітників Секретаріату з метою проведення додаткової перевірки безпосередньо на місці.

На нараді було ще раз наголошено на необхідності більш грунтовного підходу до всіх наявних матеріалів, що є в розпорядженні Центральної виборчої комісії щодо Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в НАТО та співпраці в рамках ЄЕП.

Нагадаємо, що СДПУ(о) з листопада 2005 року по лютий 2006 року по всій країні організувала 109 ініціативних груп, які зібрали на підтримку референдуму про членство України в НАТО і участі в ЄЕП понад 4,6 млн. підписів, які були передані в ЦВК.

Відповідно до законодавства України, для організації всеукраїнського референдуму за народною ініціативою необхідно зібрати не менше 3 мільйонів підписів.

30 жовтня цього року голова ЦВК Давидович повідомив, що правоохоронні органи порушили 28 кримінальних справ за фактами порушень при зборі підписів за проведення референдуму про членство України в НАТО і ЄЕП.

У свою чергу, 9 листопада прес-служба Генеральної прокуратури повідомила, що відомство вивчає 10 кримінальних справ, порушених за фактами внесення помилкових відомостей в підписні листи щодо проведення всеукраїнського референдуму з питань вступу України в НАТО і ЄЕП.

11 грудня Печерський райсуд Києва зобов’язав Центрвиборчком підбити підсумки збору підписів громадян під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО і Єдиного економічного простору.

Станом на 15 грудня Центральна виборча комісія подала апеляційну скаргу до Апеляційного суду м. Києва через Печерський районний суд м. Києва, де оскаржує частину рішення суду, яка стосується визнання бездіяльності Центральної виборчої комісії. При цьому Ярослав Давидович зазначив, що Центрвиборчком не може бути звинувачений у бездіяльності: адже Комісією зроблено велику роботу, а матеріали перевірки підписів займають близько 800 сторінок. Крім того, ЦВК продовжує працювати над цими матеріалами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.