Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Податкова з нового року контролюватиме всі доходи громадян

Добробут 10433 перегляди

Опубліковано - 26.06.2012 01:25 | Всі новини | Версія для друку

Податкова з нового року контролюватиме всі доходи громадян
Податкова з нового року контролюватиме всі доходи громадян
Ви ще не відзвітували? Тоді ми йдемо до вас! З наступного року декларувати свої доходи у податковій будуть всі. А приховаєте інформацію свідомо - чекайте на візит податківців.

"Треба розраховувати, що якщо ви не вплатили тисячу гривень податків, будьте готові, що вам прийдеться заплатити цей податок і ще приблизно тисячу гривень. А якщо ухиляння від податків у дуже великих, то може настати кримінальна відповідальність", – зазначив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

Юрист Олена Вознюк припускає, українців зобов’яжуть не просто відписатися про свою офіційну зарплату. Розповісти податківцям доведеться про все – майно, наявність банківського депозиту, і навіть про отримані подарунки. А якщо ви здаєте в оренду житло, з наступного року вам доведеться обов’язково про це розповісти податківцям і, звичайно ж, сплатити податок, чого до цього не робили.

"Тобто доходи, які отримуються неофіційно, чи доходи, які отримуються в конвертах. Чи доходи, які отримуються від фізичних осіб, які, в принципі, не декларуються сьогодні. Тобто такі види доходів, які не попадають в декларацію на сьогоднішній день", – зазначає юрист компанії "Ulysses" Олена Вознюк.

З фізосіб до бюджету збиратимуть у 2-3 рази більше податків

У ДПС кажуть – закон має благу мету: доходи – проконтролювати, зарплати – відбілити. І, звичайно ж, наповнити бюджет. За великим рахунком, українці повинні декларувати всі свої доходи відповідно й до теперішнього законодавства. Просто цього зараз ніхто не робить, а з новими нормами від букви закону вже не відступиш. Таким чином, планують збирати з людей щороку у два-три рази більше грошей, ніж зараз.

"Ми хочемо, роз’яснюючи наші позиції, наші завдання, залучити максимальну кількість і пояснити, що сплачені, декларувати податки, ставати на облік більш правильно і ефективно для самої людини, ніж намагатися приховати", – пояснив голова ДПС Олександр Клименко.

"За кордоном, як правило, всі люди декларують свої доходи. Але там мета інша – для того, щоб отримати із бюджету гроші назад. Якщо ви витрачаєте частину вашої зарплати на освіту дітей і ви виплатили податки, то держава вам поверне певну суму", – зазначив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

"Світова практика побудована по-іншому. Вони контролюють витрати. Тобто, якщо людина купила дорогий автомобіль, нерухомість, вона повинна відзвітувати у податковій, за які гроші вона придбала, і чи заплатила податки", – пояснює адвокат Артем Стоянов.

Податківці обіцяють – подавати звіти буде просто. Поки що всі декларації паперові, але обіцяють зробити й електронні. Заповнювати їх доведеться всім громадянам з 18 років.

За наступні півроку податківці мають встигнути провести інформаційну кампанію, а також організувати механізм подачі декларації. І якщо зробити це вдасться, вже менш як за рік кожен з нас звітуватиме перед ДПС про усі свої статки.

Від «Аратти». Якщо ще хтось сумнівався, що "покращення" торкнеться кожного, то ось вам безпосередній доказ. Донецька братва, розграбувавши державу, тепер має намір залізти в кишеню кожного громадянина, щойно йому виповниться 18 років.

Ви ще голосуєте за Партію регіонів? Державний рекет йде до вас!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.