Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ренат Кузьмін бачить спротив у розслідуванні справи Гонгадзе

Кримінал 9794 перегляди

Опубліковано - 26.12.2006 15:19 | Всі новини | Версія для друку

Ренат Кузьмін
Ренат Кузьмін
Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що генпрокуратура вивчає версію про те, що метою убивства Георгія Гонгадзе була політична дискредитація не лише Леоніда Кучми, але й його можливого наступника, яким, на думку пана Кузьміна, на той час багато хто вважав екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Ренат Кузьмін в інтерв’ю “Інтерфаксу” сказав, що плівки Миколи Мельниченка мають вагоме значення у розкритті справи Гонгадзе, але не через причини, що їх називає екс-майор держохорони.

Як відомо, Мельниченко неодноразово вимагав притягти до відповідальності Леоніда Кучму як головного винуватця у загибелі журналіста.

Тепер заступник генпрокурора заявив, що за однією із версій слідства, убивство Георгія Гонгадзе готувалося заздалегідь з метою дискредитації екс-президента Леоніда Кучми, а також його можливого наступника, Юрія Кравченка.

Ренат Кузьмін також заявив, що має сумніви стосовно самогубства екс-міністра внутрішніх справ і припустив, що його могли усунути як важливого свідка у справі Гонгадзе.
Кравченка вважали наступником Кучми?
Кравченка вважали наступником Кучми?
Версія про те, що метою “касетного скандалу” була дискредитація і дострокове усунення з посади Леоніда Кучми, лунала одразу ж після оприлюднення плівок Мельниченка.

Тоді ж від команди Кучми лунали різні версії, кому це може бути вигідно. Серед яких – і прізвище Віктора Ющенка, який у 2001 році був відправлений у відставку більшістю Ради, контрольованою адміністрацією президента.

Оглядачі звертають увагу на те, що заступник генпрокурора Ренат Кузьмін раніше працював у Донецькій області і в політичних колах вважається креатурою Партії регіонів. Тому його заяви, пов’язані із політичними скандалами і резонансними кримінальними справами, багатьма, передусім в опозиційних колах, розцінюються як політично вмотивовані.

Сам Ренат Кузьмін це відкидає і наголошує, що протягом останніх років його попередники не просунулися у розслідуванні резонансних справ, зокрема, через протидію, як було сказано, “окремих політичних сил”.

Від "Аратти". Можливо, було б варто звернути ще на одне оточення Кучми - власне адміністрацію Президента того часу, і хто прагнув, як не посаду першої особи в державі, то хоча б впливати на Президента.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.