Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шуфрич написав новорічну інструкцію для дітвори

Охорона здоров`я 8124 перегляди

Опубліковано - 26.12.2006 18:09 | Всі новини | Версія для друку

Шуфрич написав новорічну інструкцію для дітвори
Шуфрич написав новорічну інструкцію для дітвори
Новий рік — веселе та радісне свято. Встановлення і прикрашання ялинки – улюблене заняття дітвори.

Однак її установка пов`язана з великою пожежною небезпекою. Сама ялинка горюча, а її прикраси пожежонебезпечні. Необхідно знати, що ялинку можна встановлювати у приміщенні, в якому є не менш двох виходів (крім житлових квартир), повідомляє сайт МНС.

У кам`яних будинках її встановлюють не вище другого поверху, а в дерев`яних — тільки на першому поверсі. Коридори й інші шляхи евакуації мають бути вільними, двері під час проведення масових заходів у жодному разі не можна зачиняти на замки або затвори, що важко відкриваються, вікна не можна закривати решітками, а підходи до них захаращувати меблями й іншими предметами. Не можна цілком вимикати електрику.

Установлюючи ялинку, її міцно прикріплюють до підлоги за допомогою хрестовини або ставлять у відро з піском чи землею. Ялинку розміщують так, аби вона не заважала проходу, та гілки не торкалися стелі, стін, портьєр і занавісок. Не можна ставити ялинку поблизу опалювальних і нагрівальних приладів.

Забороняється прикрашати її целулоїдними та іншими легкозаймистими іграшками, обкладати підставку і гілки ватою та прикрасами з неї, запалювати для ілюмінації свічі і бенгальські вогні.

Дітям не дозволяється грати біля ялинки в костюмах з паперу, вати, марлі, застосовувати хлопавки, відкритий вогонь, улаштовувати феєрверки тощо. Маскарадні костюми необхідно просочити вогнезахисним складом.

Ілюмінувати ялинку дозволяється тільки електрогірляндами заводського виготовлення, змонтованими досвідченими фахівцями з дотриманням відповідних правил. При використанні ілюмінації застосовують напругу не більш 24 вольтів, для чого використовують понижуючі трансформатори.

Електропроводка, що живить лампочки, повинна бути справна, не мати ушкоджень і оголених ділянок. Для ілюмінації застосовують гнучкі проводи з мідними жилами. При підвішуванні електрогірлянд не можна зав`язувати проводи у вузли, закручувати їх навколо гілок і стовбура ялинки. Ілюмінацію до електромережі підключають тільки за допомогою стандартних штепсельних з`єднань.

Після свята ялинку необхідно розібрати і винести на вулицю, щоб не допустити її пересихання.

Пам’ятайте, що суха ялинка горить, наче порох. Не забудьте: при дотриманні цих правил, довгоочікуване свято не затьмарить жодне нещастя!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.