Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці вважають стосунки зі своїми роботодавцями - феодальними

Добробут 7696 переглядів

Опубліковано - 13.08.2012 19:29 | Всі новини | Версія для друку

Українці вважають стосунки зі своїми роботодавцями - феодальними
Українці вважають стосунки зі своїми роботодавцями - феодальними
За результатами опитування, проведеного рекрутинговою компанією HeadHunter, дуже багато українських офісних працівників не люблять своєї роботи через керівників-«феодалів».

Лише 14,72% опитаних завжди щасливі на роботі, 37,4% - іноді, 17,16% - ніколи, а 8,12% зізналися, що працюють заради грошей. Кожен п’ятий взагалі не зміг відповісти. Не менш гнітюча статистика і у сайту rabota.ua - 41 відсоток українців на роботі не тримають ані посада, ані зарплата. Тільки 16% однозначно не збираються міняти "шило на мило", втім, 13% зізнаються, що покинуть насиджене місце за першої ж нагоди, повідомляє ТСН.

Насправді це не лише українська проблема. Світовий "офісний планктон" переживає ті самі проблеми, що й наші співробітники. За даними компанії Kelly Global Workforce Index, яка провела опитування 170 тис респондентів в 30 країнах світу, більш як третина працюючого населення в світі готові змінити місце роботи. В Європі, Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні люди готові до змін для підвищення почуття власної значущості. Росіяни погоджуються міняти роботу на користь кращої зарплати і кар’єрного зростання. Найвищий рівень незадоволеності серед співробітників у Європі - 43% опитаних - заявили про те, що часто замислюються про бажання змінити місце роботи. На Американському континенті подібні настрої присутні лише у 28%, і лише 9% налаштовані на зміни в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Але на думку соціального психолога Олени Лещинської, в української нелюбові до роботи є своя специфіка. "У нас за останні 20 років у робочих колективах все більше проявляються феодальні відносини - зловживання своїми повноваженнями з боку начальства. Коли начальник забуває, що у нього є обмеження, і поводиться стосовно підлеглих як феодал. Управляє не тільки робочим часом, а й особистим. Добре, що мобільні телефони та всілякі гаджети дають тепер змогу керівникам турбувати своїх підлеглих у будь-який час доби", - констатує Лещинська.

На думку Олени Лещинської, головне правило корпоративної культури - в компанії не повинно бути священних корів. "Якщо керівник поводиться таким чином, що в компанії є священні корови і порушуються принципи справедливості, тоді лояльність співробітників буде знижуватися", - каже фахівець.

"Ми проводили дослідження, які проявили дуже цікаві речі, - зазначає в розмові директор з розвитку HeadHunter Україна Тетяна Топчій. - Значна частина респондентів констатувала, що начальники на них кричать і підвищують голос. У принципі - це насильство над особистістю". На думку експерта, просте збільшення зарплати не може гарантувати того, що співробітник залишиться в компанії: завжди знайдеться хтось, хто зможе запропонувати такі ж умови, і при цьому зацікавити широким спектром завдань, інноваційними проектами, більшою залученістю і відповідальністю за кінцевий результат.

Як повідомлялося, за даними КМІС за період 2011-2012 українці стали почуватися більш нещасними. У 2011 році щасливими себе почували 63% опитаних українців, у 2012-му - 53%. Відзначається сильна залежність відчуття щастя від фінансового становища, а рівня доходів - від рівня і якості освіти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.