Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США успішно випробували повітряний байк

Технології 8406 переглядів

Опубліковано - 23.08.2012 13:14 | Всі новини | Версія для друку

У США успішно випробували повітряний байк
У США успішно випробували повітряний байк
У США успішно завершилися випробування нового літаючого мотоцикла, так званого ховербайка (hoverbike), що був розроблений каліфорнійською компанією Aerofex.

Пілотований апарат, схожий на машину із легендарної кіноепопеї "Зоряні війни", у ході випробувань в пустелі Мохаве розвинув горизонтальну швидкість близько 48 км/год і піднявся на висоту 4,6 метра.

Замість коліс в апарата несучі гвинти, а управління здійснюється за допомогою двох планок на рівні колін за рахунок природного натискання на них у момент відхилення тіла людини.

Як розповідають розробники, зміна положення важелів управління призводить до відхилення гвинтів.

Управління літальним апаратом не вимагає спеціальних курсів підготовки, так як здійснюється практично інтуїтивно - пілот балансує на ховербайку точно так само, як у звичайному житті, постійно і інстинктивно вирівнюючи положення власного тіла і машини.

Винахід також оснащено бортовим комп’ютером, який "відстежує кути нахилу, повороту і крену, контролюючи траєкторію руху і стійкість літаючого байка в просторі", додає аерокосмічний інженер і засновник компанії "Аерофекс" Марк де Рош.

Зараз аеробайком управляє людина. Однак найближчим часом компанія планує зайнятися розробкою на основі існуючих прототипів безпілотною версією літального апарату.

Творці ховербайка вважають, що їх апарат можна буде використовувати як у цивільних цілях, так і у військових.

За словами де Роша, переваги ховербайка в тому, що він може маневрувати "серед дерев, уздовж стін і під мостами".

Зазначимо, у жовтні компанія Aerofex готується випустити другу версію літального апарату, а до кінця 2013 року - випробувати безпілотний ховербайк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.