Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Курс на Малоросію. Гармонізація українського законодавства з російським йде повним ходом

Назад в СРСР 8175 переглядів

Опубліковано - 4.09.2012 15:14 | Всі новини | Версія для друку

Курс на Малоросію. Гармонізація українського законодавства з російським йде повним ходом
Курс на Малоросію. Гармонізація українського законодавства з російським йде повним ходом
Держава має намір заборонити надання телекомунікаційних послуг без ідентифікації користувачів, зокрема послуг мобільного зв’язку, де найбільш поширеним способом одержання послуг є придбання без укладення договорів SIM-карт (т.з. наперед сплачені послуги).

Про це йдеться в проекті закону „Про внесення змін до Закону України „Про телекомунікації” щодо вдосконалення порядку одержання правоохоронними органами інформації про споживачів телекомунікаційних послуг і надані телекомунікаційні послуги та порядку придбання ідентифікаційних телекомунікаційних карток споживачами», розробленому Держспецзв’язком України.

Законопроект розроблено на виконання рішення, прийнятого на засіданні Кабінету міністрів України 11 квітня 2012 року.

Як зазначається в аналітичній записці Держспецзв’язку, «впровадження процедури надання телекомунікаційних послуг з використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток на підставі укладеного між оператором телекомунікацій і споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України, дасть можливість споживачам одержувати відповідні телекомунікаційні послуги згідно з угодою, а правоохоронним органам - ідентифікувати споживачів при проведенні заходів щодо запобігання правопорушенням та їх розкриття».

У Держспецзв’язку вважають, що в результаті ухвалення законопроекту буде вдосконалено порядок одержання правоохоронними органами інформації про споживачів телекомунікаційних послуг і надані телекомунікаційні послуги, буде надана можливість визначити порядок придбання ідентифікаційних телекомунікаційних карток споживачами, що дозволить правоохоронним органам «ефективніше виконувати обов’язки із захисту життя, здоров’я, прав і свобод громадян, власності, природного середовища, інтересів суспільства і держави, від протиправних посягань з використанням телекомунікаційної складової».

Крім того, як вважають в Держспецзв’язку, впровадження змін забезпечить правоохоронним органам не тільки покращення стану виконання своїх обов’язків завдяки більш швидкому і надійному джерелу інформації про споживачів телекомунікаційних послуг, а й значною мірою впливатиме на стан недопущення і запобігання протиправним діям із використанням телекомунікаційних мереж.

Сьогодні, за даними операторів, основна кількість абонентів мобільного зв’язку припадає на абонентів наперед сплачених послуг (за різними оцінками – 85-90%), які купують SIM-карти без укладення договорів або без ідентифікації покупця. В Україні також надається низка інших телекомунікаційних послуг без укладення договорів – послуги IP-телефонії, доступ до Інтернет тощо.

При цьому, наприклад, у Росії при придбанні SIM-карт потрібна ідентифікація користувача (фіксація паспортних даних тощо).

Від «Аратти»: досвід РФ наочно демонструє, що персоналізація абонентів мобільного зв’язку не дала жодного позитивного результату у боротьбі із злочинністю, оскільки злочинці оформляють придбання SIM-карток на фіктивні документи чи підставних осіб.

Натомість російська система персоніфікації дозволяє владі ефективно боротися з політичною опозицією, встановлюючи незаконну прослушку їхніх засобів зв’язку.

До речі, конфіденційність приватного життя громадянина гарантується Конституцією України. Отже зазначений законопроект по-перше, порушує чинну Конституцію, а по-друге, є далеко не першим законом, який прямо відповідає законодавству Росії. І напевно тут справа не у схильності суб’єктів законодавчої ініціативи до плагіату, а у поступовій трансформації незалежної держави Україна у російську провінцію під назвою "Малоросія".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.