Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд видав дивакуватий документ. Чи не є це початком політичного терору?

Назад в СРСР 8384 перегляди

Опубліковано - 17.09.2012 13:00 | Всі новини | Версія для друку

Уряд видав дивакуватий документ. Чи не є це початком політичного терору?
Уряд видав дивакуватий документ. Чи не є це початком політичного терору?
Кабінет міністрів України доручив СБУ, МВС, Міноборони, МНС та Держтелерадіо вжити заходів щодо виявлення та припинення розповсюдження матеріалів із закликами до зміни державного ладу, до здійснення терористичних актів.

Відповідне розпорядження № 672-р від 12 вересня розміщено на офіційному сайті уряду.

Як підкреслюється в документі, відповідним держструктурам доручено "забезпечити своєчасне виявлення та припинення розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, до розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі, ненависті, до вчинення терористичних актів, дій, що загрожують громадському порядку, а також матеріалів, які пропагують расову, національну чи релігійну нетерпимість, дискримінацію".

Крім того, уряд розпорядився інформувати громадськість про розкритих терористичних злочинах, їх небезпечний характер і передбачену законом відповідальність за вчинення таких злочинів, а також про проведення антитерористичних навчань і їх результати.

Від “Аратти”: Чесно кажучи, нас дещо здивувало це доручення Кабміну. Адже, те, що уряд доручив виконувати силовикам, вже до того було зафіксоване в їхній обов’язок чинним законодавством, зокрема КК і КПК, а спосіб виявлення осіб, що готуються до вчинення таких злочинів - законом про ОРД. Відповідно до чинного законодавства СБУ визначено тим органом, який веде слідство і профілактику зазначених злочинів, а прокуратура - здійснює нагляд за дотриманням законодавства. Отже, все чітко росписане і виконавці однозначно визначені. До речі, МВС і тим більше - МНС і армія до цього не повинні мати жодного стосунку, оскільки чинне законодавство не покладає на них такого обов’язку. З таким самим успіхом боротьбу з тероризмом можна доручити ЖЕКам чи двірникам замість прибирання вулиць.

Виникає питання: якщо уряд окремо доручає виконавцям виконувати чинне законодавство, то що, раніше вони його не виконували? Власне, кожен громадянин може підтвердити - таки виконували. Але навіть якщо виконували неналежно, то яким чином це стосується Кабміну? Адже, СБУ не входить у структуру уряду, а підпорядковне Президенту. А гарант має СНБО для з’ясування, яким чином і наскільки ефективно СБУ протидіє тероризму та іншим антидержавним злочинним проявам. Отже, виникає підозра, що у Азарова хтось явно перевищив свої повноваження.

А може все було інакше? Наприклад, хтось на Банковій дав вказівку посилити боротьбу з політичними опонентами і під надуманими приводами кидати опозиціонерів за грати?

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.