Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США представили коптський рукопис, де Христос веде мову про «свою дружину»

Невідоме 26687 переглядів

Опубліковано - 20.09.2012 06:29 | Всі новини | Версія для друку

Коптський папірус
Коптський папірус
Фрагмент стародавнього коптського рукопису з нібито вимовленими Ісусом Христом словами «моя дружина» і згадкою про жінку-апостола був представлений в США.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на New York Times (за цим посиланням можна побачити папірус у гарній якості).

Професор школи теології Гарвардського університету Керін Кінг у вівторок представила фрагмент папірусу з вісьмома рядками ранньохристиянського псалма, серед яких приписані Христу слова "моя дружина". "Ісус сказав їм: моя дружина" і "Вона буде здатна стати моїм учнем", свідчать наведені виданням англійські переклади найбільш важливих уривків.

Згідно з християнськими джерелами, Ісус обрав спочатку 12 найближчих учнів-апостолів, а потім ще 70 менш наближених, яких також називають апостолами. Апостол Павло повідомляє, що на момент розп’яття у Христа було більше 500 послідовників.

Багато ранніх християнських текстів записали на папірусі копти - єгипетські християни. Походження сенсаційного фрагмента і ім’я його власника не розголошуються. Перші оцінки експертів допускають, що це справжній історичний документ.
«Марія Магдалина в гроті». Французький живопис
«Марія Магдалина в гроті». Французький живопис
"Навіть при безлічі непрояснених питань відкриття може знову розпалити дебати з питання, чи був Ісус одружений, чи була його дружиною Марія Магдалина й чи була в числі його апостолів жінка", - пише New York Times.

Наведений New York Times переклад тексту всіх восьми рядків:

1). "не мені. Моя мати дала мені життя",
2). "Учні сказали Ісусові",
3). "заперечувати. Марія гідна цього",
4). "Ісус сказав їм: моя дружина",
5). "вона буде здатна стати моїм учнем",
6). "нехай злі люди роздуваються",
7). "Що до мене, то я з нею, щоб",
8). "образ".

Марія Магдалина, згідно євангельських текстів, була найбільш відданою прихильницею Христа, слідувала за ним, була присутня при розп’ятті і була свідком його воскресіння. Православ’я шанує її виключно як мироносицю, яку було вилікувано від семи бісів і яка фігурує лише в декількох євангельських епізодах, а в традиції католицької церкви довгий час було прийнято ототожнювати з нею блудницю, що розкаялася і Марію з Віфанії.

Наукова версія про те, що Христос був одружений, може викликати особливо негативну реакцію Римської католицької церкви, яка проповідує безшлюбність (целібат) для служителів своєї конфесії, висловлюэ думку New York Times. Англікани і практично всі християнські протестанти, навпаки, віддають перевагу одруженим священикам. У православ’ї, як і в східнокатолицьких церквах, шлюб допускається, якщо його укладенню передує посвячення в дияконський і священицький сан.

Основними джерелами інформації про життя Христа і його вчення є чотири канонічні Євангелія, написані як мінімум через 60-70 років після Різдва Христового, причому не за письмовими документами, а за усними переказами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.