Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС Ізраїлю не підтверджує намір атомної атаки на Іран

Світ навколо нас 6484 перегляди

Опубліковано - 7.01.2007 18:09 | Всі новини | Версія для друку

МЗС Ізраїлю не підтверджує намір атомної атаки на Іран
МЗС Ізраїлю не підтверджує намір атомної атаки на Іран
Міністр закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні спростувала повідомлення, що з'явилися сьогодні в британській пресі про те, що Ізраїль розробив секретний план знищення іранських ядерних об'єктів за допомогою тактичної ядерної зброї, передає Associated Press.

"Політика Ізраїлю сфокусована в даний час на забезпеченні повної підтримки вирішення проблем дипломатичним шляхом і повного виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1737. У разі перемоги дипломатії, проблема може бути вирішена мирним шляхом", - заявила Ц.Лівні.

Нагадаємо, що раніше сьогодні британські ЗМІ з посиланням на інформовані військові джерела повідомили про те, що Ізраїль планує знищити завод зі збагачення урану в Нетензе за допомогою так званих бункерних бомб - ядерних боєприпасів малої потужності. Дві ескадрильї ВПС Ізраїлю, як повідомляється, вже проходять необхідні тренування. У списку цілей для знищення містяться також реактор на "важкій" воді в Араці та завод з переробки урану в Ісфахані. Їх планується зруйнувати за допомогою бомб звичайного типу.

Згідно опублікованій британськими ЗМІ інформації, спочатку за допомогою бомб з лазерним наведенням повинні бути виконані "тунелі", що ведуть до цілей. Після цього у випадку із заводом в Нетензе буде застосовано ядерні боєголовки для здійснення підземного вибуху. Вважається, що такий спосіб дозволить скоротити рівень радіаційного забруднення місцевості. Проте, за словами інформованих джерел, варіант нападу на Іран з використанням ядерної зброї Ізраїль розробив на той випадок, якщо буде виключена можливість атаки із застосуванням звичайних озброєнь, а також якщо США відмовляться від силового вирішення іранської ядерної проблеми.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт відмовився прокоментувати заяви британських ЗМІ.

Від “Аратти”: У всій цій історії безперечними залишаються такі факти: 1. МЗС Ізраїлю очікував викиду інформації у британській пресі й миттєво зреагував, що опосередковано підтверджує: диму без вогню не буває; 2. МЗС Ізраїлю не спростувало інформації про наявність ядерної зброї на озброєнні армії. Враховуючи, що вся історія держави Ізраїль просякнута війнами, стверджувати, що це - миролюбна держава не повертається язик. У протилежному випадку - ісламські терористи можуть претендувати на звання борців за мир. Разом із тим, абсолютно дивною є пасивність світових інституцій таких, наприклад, як МАГАТЕ. Варто лише пригадати їхню активність щодо Іраку, КНДР, Ірану... Без сумнівів - в цих країнах агресивні, тоталітарні режими і цей факт потребує посиленої уваги світової спільноти. А чи не потребує такої уваги Ізраїль?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.