Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євросоюз не вибачить Росії і Білорусі недопоставок нафти

Скандал 8682 перегляди

Опубліковано - 8.01.2007 22:16 | Всі новини | Версія для друку

Євросоюз не вибачить Росії і Білорусі недопоставок нафти
Євросоюз не вибачить Росії і Білорусі недопоставок нафти
У Європі не приховують - занепокоєні збоями у постачанні російської нафти.

Вона становить одну шосту потреб Німеччини і третину потреб Польщі. Втім, у Євросоюзі пропонують не панікувати - запасів нафти тут вистачить щонайменше на два місяці.

У Брюсселі до перебоїв із постачанням російського палива звикли. Вже не першу зиму Євросоюзу його бракує. До перекритого крану тут були морально готові - ще влітку збільшували резерви нафти й газу.

Втім, Єврокомісар з енергетики Андріс Пібалгс переконує - Росії та Білорусі недоотриманої нафти у Брюсселі не подарують. У бельгійській столиці готуються до позачергової зустрічі вищого керівництва, щоб обговорити ситуацію.

Ферран Тарраделлас, речник Єврокомісара з енергетики: "Нині ми використовуємо паливо, що надходить з південного сходу Європи через Словаччину. Я вже проінформував уряди Німеччини, Польщі та Словаччини, а також інших європейських країн, щоб ті негайно сповіщали про зменшення обсягів постачання. Також я звернувся щодо роз'яснень до представників Росії та Білорусії, щоб вони детально розповіли, що саме коїться."

Втім, Москва та Мінськ вину у нафтовій кризі перекладають одне на одного. З чиєї саме вини Європа опинилася без російської нафти, з'ясувати не так легко. Натомість, як європейські, так і російські аналітики запевняють - це вже традиційна зимова забавка - гра м'язами.

Наталія Лещенко, аналітик Global Insight: "З одного боку - цього можна було очікувати. З іншого - це збитки для російського уряду, який втратив три мільярди доларів. Хоча, слід визнати - це проста демонстрація сили - адже Білорусія залежить від російського експорту, зокрема від експорту газу та нафти."

Тим часом у Варшаві закликають Євросоюз нарешті зіскочити з паливного гачка Росії. Хоча й зізнаються - це нелегко з огляду на виснаження запасів нафти у Норвегії.

Пьотр Наімскі, заступник міністра економіки Польщі: "Це ситуація, коли ми знову постали перед проблемою невиконання обіцянок. Тож ми не можемо більше довіряти."

Нова паливна криза, спричинена Росією, призведе до активнішого обговорення потреби долучити Росію до європейської енергетичної хартії. Півтора місяці тому Варшава вимагала, щоб Москва ратифікувала документ, який дозволяє іноземним компніям видобувати і транспортувати російське паливо. Кремль рішуче відмовився від цієї пропозиції Євросоюзу. Тим часом у Варшаві та Брюсселі переконані: якби європейські компанії змогли потрапити на російський енергетичний ринок - він став би прогнозованішим і стабільнішим. Тим більше, що щорічні паливні кризи призводять лише до подорожчання нафти та газу на світовому ринку, а це негативно позначається на гаманці пересічного європейця.

Від “Аратти”: Для пересічного українця паливні забавки Москви не менш відчутні, ніж для пересічного європейця. Принагідно ми беремо на себе сміливість нагадати вельмишановним європейським політикам, що ця брудна гра Москви починалася саме із України. Бо саме на українському полігоні ще із середини 90-х років відпрацьовувалися методи енергетичного шантажу сусідніх держав кремлівським керівництвом. Але тоді "законодавці" європейської політики "не помітили" як Москва брутально порушує власні міжнародні зобов'язання держави-гаранта безпеки України - єдиної в світі держави, яка добровільно позбулася ядерного статусу. Якби ще тоді західні політики проявили жорсткість і принциповість щодо виконання міжнародних гарантій Україні - сьогодні у Москви не свербіли б рученятка перекрити комусь нафтогазового крантика.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.