Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Одесі на 23 дільницях 133-го округу виборцям підсунули ручки зі зникаючим чорнилом

Вибори-2012 Регіон: Одеська область 8255 переглядів

Опубліковано - 28.10.2012 17:15 | Всі новини | Версія для друку

В Одесі на 23 дільницях 133-го округу виборцям підсунули ручки зі зникаючим чорнилом
В Одесі на 23 дільницях 133-го округу виборцям підсунули ручки зі зникаючим чорнилом
У Одесі на 23 дільницях Київського виборчого округу №133 виборці в кабінках для голосування до 12.00 заповнювали бюлетені зникаючим чорнилом.

Як повідомили спостерігачі від КВУ і ВО «Батьківщина», зокрема, «таким чорнилом заповнювали виборчі бюлетені на дільниці №511093 цього округу, уточнивши, що «це з’ясувалося, коли один з одеситів зробив гелієвою ручкою позначку у себе на папері, залишаючи кабінку для голосування. І незабаром з’ясувалося, що запис зник. Про це склали акт, викликали правоохоронців, щоб вилучити речові докази правопорушення. І почали також перевірку на інших ДВК 133-го округу».

Вже відомо, заявила в інтерв’ю УНІАН юрист обласного штабу ВО «Батьківщина» Галина Моторіна, що «таким чорнилом виборцям було запропоновано заповнювати бюлетені на 23 виборчих дільницях округу №133».

Тим часом, як уточнили в облКВУ, «голова однієї з виборчих комісій заявив у відповідь на висловлені претензії з боку спостерігачів, що не бачить «в заактованому факті ніякої перешкоди у волевиявленні громадян». За його словами, «чорнила самі по собі не зникають, а підігрівати бюлетені ніхто з членів очолюваної ним комісії не збирається».

Представники від Об’єднаної опозиції запропонували окружній комісії №133 розглянути питання про припинення голосування на цих дільницях. Проте рішення про це не ухвалено, голосування триває.

В облКВУ уточнили, що «на гелієвих стрижнях кожної з вилучених ручок є маркування: BLS-FRP5. Пошук в інтернеті за цим запитом видає: стрижень до ручки Friction (шпигун). Чорнило стає безбарвним під впливом високих температур. Склад відновлюється при температурі менше за 18 градусів».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.