Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна подала апеляцію у справі затриманих у Норвегії українських льотчиків

Скандал 7799 переглядів

Опубліковано - 10.01.2007 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Україна подала апеляцію у справі затриманих у Норвегії українських льотчиків
Україна подала апеляцію у справі затриманих у Норвегії українських льотчиків
Українська сторона подала апеляцію для проведення додаткового слухання у справі затриманих у Бергені (Норвегія) українських пілотів Ан-22, яких звинувачують у вживанні спиртних напоїв перед рейсом.

"Нами була подана апеляція для проведення додаткового слухання у цій справі 12 січня", - заявив перший заступник голови Державної авіаційної адміністрації Олександр Лісняк на прес-конференції сьогодні в Києві.

О.Лісняк повідомив, що на сьогодні під вартою у Норвегії все ще перебувають 3 членів екіпажу. За його словами, четвертий член екіпажу оплатив штраф у розмірі $1,5 тис., а решта звільнені, і нині їдуть до Києва.

Говорячи про причини подання апеляції, виконавчий директор авіакомпанії "Авіалінії Антонова" Костянтин Лушаков сказав, що апеляція подана у зв’язку з порушеннями норвезькою стороною процедури затримання українського екіпажу. Так, за його словами, рішення про готовність екіпажу виконувати політ і відповідальність за стан екіпажу несе командир екіпажу, і він же має повідомити про незадовільний стан пілотів і групи технічного супроводу.

Як повідомив на прес-конференції начальник відділу стандартів авіаційної медицини авіакомпанії "Авіалінії Антонова" Олександр Савенко, на сьогодні Україна працює в системі міжнародних правил, згідно з якими за недопущення до керування літаком екіпажів, що перебувають під дією алкоголю й наркотиків, відповідає керівництво авіакомпанії.

За словами О.Савенка, нещодавно створена державна авіаційна адміністрація Міністерства транспорту та зв’язку України практикує проведення вибіркового контролю за вживанням алкоголю членами екіпажів, що готуються до вильоту.

"Українська практика відповідає всім міжнародним стандартам галузі", - наголосив він.

Він також повідомив, що із грудня 2005 року у всіх аеропортах України регулярно проводиться фейс-контроль на вживання алкоголю екіпажами повітряних суден, що виконують рейси, незалежно від їхньої державної приналежності.

За словами О.Савенка, перевірка на стан сп’яніння екіпажів перед вильотом проводиться працівниками медичних служб аеропорту за допомогою спеціальних приладів -. алкотестерів або алкометрів.

Водночас О.Савенко повідомив, що українській стороні невідомо, яким методом проводилося дослідження українського екіпажу в Бергені.

Учасники прес-конференції повідомили, що наступне засідання суду в справі українських льотчиків відбудеться попередньо 6 лютого - після додаткової експертизи крові затриманих.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.