Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Регіонали» звинуватили Одеський істфак у пропаганді націоналізму

Назад в СРСР Регіон: Одеська область 9359 переглядів

Опубліковано - 31.10.2012 15:57 | Всі новини | Версія для друку

«Регіонали» звинуватили Одеський істфак у пропаганді націоналізму
«Регіонали» звинуватили Одеський істфак у пропаганді націоналізму
Відносно високий результат партії «Свобода» на виборах у 135 окрузі, який охоплює Приморський район Одеси, обумовлений «промиванням мізків» студентам викладачами істфаку Одеського національного університету ім. Мечникова.

Згідно з попередніми результатами виборів, найбільшу кількість голосів в Одесі «Свобода» отримала саме в 135-му виборчому окрузі - 5,94%, найменше - у 136-му (Суворовському) окрузі - 4,30%, пише сайт «Одесит», який пов´язують з головою фракції Партії регіонів в Одеській міськраді Геннадієм Трухановим, який за попередніми даними ЦВК, переміг на окрузі № 136 в Одесі.

«Чому Приморський район? Відповідь проста: саме тут зосереджені майже всі вищі навчальні заклади міста (з гуртожитками, в яких тимчасово і зареєстровані студенти). Як відомо, молодь апріорі - протестний електорат. А студенти, з промитими викладачами кафедр історії України мізками, - подвійно протестний електорат», - пише видання.

На думку автора, «саме на історичних кафедрах одеських вишів, а також на історичному факультеті Одеського національного університету ім. Мечникова зосереджені найпалкіші прихильники різних націоналістичних організацій».

«Саме вони, як свідчать численні приклади, і виводили на різні мітинги і ходи молодь», - йдеться в статті.

У свою чергу декан історичного факультету ОНУ В´ячеслав Кушнір заявив виданню «Думская», що не вважає подібні висловлювання «звинуваченнями». «У нас факультет аполітичний. Ми не запрошуємо до нас політичних діячів, не організовуємо і не беремо участі ні в яких політичних акціях. Якщо хтось за межами факультету має якісь політичні уподобання, це його особиста справа як громадянина», - підкреслив він.

Декан також додав, що під час навчального процесу викладачі факультету керуються виключно державними стандартами, в чому може переконатися кожен охочий.
Нагадаємо, ВО «Свобода» згідно з опрацьованими ЦВК 98,42% протоколів набирає 10,38% голосів і проходить у Верховну Раду.

Раніше прем´єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров пояснив можливу радикалізацію суспільства в Україні, що позначилася на результатах виборів до Верховної Ради, тривалою світовою фінансово-економічною кризою.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.