Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На перевиборах у 5 округах будуть єдині кандидати від опозиції

Вибори-2012 7741 перегляд

Опубліковано - 5.11.2012 22:13 | Всі новини | Версія для друку

На перевиборах у 5 округах будуть єдині кандидати від опозиції
На перевиборах у 5 округах будуть єдині кандидати від опозиції
Голова Ради об’єднаної опозиції “Батьківщина” Арсеній Яценюк після зустрічі з головою ЦВК Володимиром Шаповалом, на мітингу перед будівлею ЦВК заявив, що опозиція висуватиме єдиних кандидатів на перевиборах у 5 округах та відстоюватиме перемогу на інших округах у судах.

На зустрічі, яка тривала приблизно півгодини, також бути присутні лідер партії “УДАР” Віталій Кличко та і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На брифінгу після зустрічі Арсеній Яценюк висловив часткове задоволення рішенням ЦВК про перевибори в 5 округах та сказав, що опозиція буде «подавати позов до Вищого адмінсуду по всіх округах, але й те, що ЦВК всупереч прогнозам не затвердила переможцями кандидатів від влади, це в принципі означає, що наша зустріч мала вплив».

Він також сказав, що невирішеною залишається доля округів №11 та №14. "Тут ми вважаємо, що також переміг наш кандидат. Тому ми вимагатимемо або визнати перемогу нашого кандидата, або відповідним чином оголосити дострокові вибори", - сказав Яценюк.

Повернувшись до мітингувальників, Арсеній Яценюк сказав, що на 5 округах, на яких ЦВК пропонує призначити перевибори, опозиційні сили будуть висувати єдиних кандидатів. "Це точно краще, ніж губські і засухи в парламенті. Ми висуватимемо єдиних кандидатів на цих округах, і точно отримаємо кращий результат, ніж був", - сказав Яценюк.

Лідер партії “УДАР” Віталій Кличко підтвердив слова Яценюка про єдиних кандидатів: "Будуть перевибори по 5 округам, де ми об’єднаємо зусилля і висунемо одного кандидата від опозиційних сил, ми переможемо".

Наразі мітинг під ЦВК оголосили "частково завершеним". Наступний мітинг призначили на вівторок, 5 листопада, він має розпочатись об 11-й годині дня.

Віталій Кличко попросив половину людей, присутніх на площі, залишитись до завтрашнього мітингу. "Нам ще потрібно відстояти 8 округів, не розходитеся. Частина людей може піти додому відпочивати, а решта залишаться тут. І ми завтра зустрінемося в 11-й годині. Переконаний, що завтра нас буде ще більше", - заявив Кличко.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у розмові з журналістами наголосив, що рішення про можливе продовження акції буде прийнято у вівторок, "виходячи з ситуації".

На площі наразі залишається приблизно півтисячі мітингувальників, приблизно така ж кількість правоохоронців.

Акція проходить мирно, без сутичок.

Як повідомлялося раніше, 5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в 5 одномандатних округах: 94, 132, 194, 197, 223.

Біля будівлі ЦВК о 10-й ранку розпочався безстроковий мітинг опозиції проти фальсифікацій результатів виборів Верховної Ради.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.