Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Вдивлюся в тебе, немов у дзеркало» - чоловіки обирають схожих на себе жінок?

Він і Вона 11482 перегляди

Опубліковано - 23.11.2012 23:01 | Всі новини | Версія для друку

«Вдивлюся в тебе, немов у дзеркало» - чоловіки обирають схожих на себе жінок?
«Вдивлюся в тебе, немов у дзеркало» - чоловіки обирають схожих на себе жінок?
Французькі науковці провели дослідження і з’ясували, що у процесі вибору подруги, переважна більшість чоловіків в першу чергу звертає увагу не на груди чи ноги, як це прийнято вважати, а шукає схожих на себе жінок

Дослідники Інституту наук про еволюцію в Монпельє попросили своїх респондентів відібрати із запропонованих портретів ті, які вони вважають привабливими, пише NEWSru.ua із посиланням на Le Figaro.

Результати, звичайно, були неоднорідними, але при тому й про наявність певної закономірності говорити можна: близько 40% випробовуваних обрали фотографії жінок з тим же кольором волосся, очей, товщиною губ, що і у них. Для деяких зіграло роль навіть наявність ямочки на підборідді.

Потім дослідники вивчили зовнішність закоханих з 115 пар із досить тривалими стосунками. Критерієм служило наявність хоча б однієї дитини. Так от, був виявлений зв’язок: партнери зі схожими рисами обличчя становили більшість.

При цьому науковці підкреслюють, що ключовим чинником є все ж не якісь конкретні риси обличчя, а подібність в цілому.

"Ми в принципі відчуваємо потяг до схожих на нас людей. Це, зокрема, вже було доведено щодо зв’язків у соціумі: ми частіше складаємо пару з кимось із нашого соціального шару. А ось значущість саме особи ніколи не згадувалася в дослідженнях", - наголосив автор дослідження Жан Бове.

До речі, у зворотний бік цей принцип не працює.

"Можна припустити, що жінок також приваблюють схожі на них самих обличчя, але попередні дослідження показують, що зовнішність для чоловіків важливіша, ніж для жінок. Останні більше звертають увагу на особистісні якості та соціальну належність", - зазначили французькі вчені.

Існує також думка, що в процесі спільного життя, гормони проникають в організм партнера, і таким чином впливають на зовнішність і розвиток організму іншого партнера.

А засновник психоаналізу Зіґмунд Фрейд вважав, що основи сексуальності закладаються в дитинстві, через що зовнішні риси майбутнього партнеру можуть відповідати рисам обличчя батька - для дівчат і матері - для хлопців. Або ж бути схожими на кумирів дитинства (старших приятелів, зірок телеекрану тощо).

Ще одним поясненням може служити те, що з точки зору психології, люди зі схожими рисами обличчя викликають більшу довіру.

Раніше повідомлялось, що науковці з’ясували: у стані стресу чоловіків приваблюють зовсім не моделі, а повні жінки, а красуні – викликають стрес.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.