Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Наївні британці думають, що росіяни переходять на сухий закон

Світ навколо нас 7040 переглядів

Опубліковано - 16.01.2007 18:52 | Всі новини | Версія для друку

“КазьонкаФФ”
“КазьонкаФФ”
В Росії падають об`єми офіційного продажу спирних напоїв (неймовірно, але факт). “Росіяни стали менше пити”. Так стверджує британська дослідницька компанія “Євро-монітор”.

За її даними, минулого року у Росії горілку купували менше на 4%, а вина на 7 з половиною відсотки. Остання цифра передовсім пов’язана з “винною війною” Кремля проти Грузії та Молдови, повідомляє “Новий канал”.

А от вживання вогняної води в Росії скорочується стабільно. Якщо так піде і далі, то за 5 років продаж хмільного впаде на 20%. Утім вино надалі купуватимуть і питимуть більше – за рахунок західного, дорожчого, імпорту.
Бражка до свята. Фото - www.photoline.ru
Бражка до свята. Фото - www.photoline.ru
Від “Аратти”. Нам не відомо, чи знайомі британські експерти з видатним радянським романом "Золоте Теля", де відомий син турецько-піданного Остап Сулейман Берта-Марія Бендер-Бей пропонував зацікавленим 150 способів виготовлення самогону, у тому числі й із табурета. Бо сумна російська статистика останніх місяців стверджує про сотні смертей від уживання алкогольних сурогатів, що набуває вигляд національної епідемії. І навряд чи наївні британці досліджували російські народні традиції споживання спиртних напоїв, коли "казьонку" (магазинну горілку) і вино ставлять на стіл лише в дні урочистих свят, в інший же час - задовольняються спиртними напоями "швидкого приготування" - бражкою, самогоном, що, звичайно, не потрапляє до офіційної статистики.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.