Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Президента Ющенка відбувся соціальний діалог. З профспілковими лідерами

Влада 7694 перегляди

Опубліковано - 16.01.2007 19:40 | Всі новини | Версія для друку

У Президента Ющенка відбувся соціальний діалог. З профспілковими лідерами
У Президента Ющенка відбувся соціальний діалог. З профспілковими лідерами
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із представниками всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, головна тема якої – підвищення ролі соціального діалогу в реалізації соціально-економічної політики держави, повідомляє прес-служба.

«Соціальний діалог є запорукою наближення України до вступу в Європейський Союз. Саме тому нам вкрай необхідна розвинена вертикаль соціального діалогу. Поданий мною в порядку законодавчої ініціативи законопроект «Про соціальний діалог в Україні» вперше в історії країни передбачає можливість розвитку соціального діалогу на галузевому та регіональному рівнях», – сказав Президент. Він закликав профспілки, не зволікаючи, дати свою оцінку проекту закону. «Я просив би оперативно, швидко відреагувати по суті тих позицій, які висловлені у законопроекті «Про соціальний діалог», – підкреслив В. Ющенко. Він також запропонував профспілкам внести проекти законодавчих ініціатив і пообіцяв їх підтримати.

Президент підкреслив, що має намір на початку березня провести зустріч із Національною тристоронньою соціально-економічною радою, у засіданні якої повинні взяти участь представники роботодавців, профспілок і уряду. Метою цього засідання має бути створення єдиного плану дій на 2007 рік.

Віктор Ющенко також наголосив, що основними пріоритетами діяльності сторін соціального діалогу повинні стати реформування ринку праці, скерованого на забезпечення мотивації для роботодавців до створення високотехнологічних робочих місць, до навчання та перенавчання своїх працівників; створення умов для гідної праці;підвищення мінімальної зарплати до прожиткового мінімуму; запровадження мінімальної погодинної заробітної плати; забезпечення у пенсійній реформі поступового переходу до обов’язкового накопичувального пенсійного страхування та широкого впровадження паралельної системи добровільного пенсійного страхування; введення обов’язкового медичного страхування.

У своєму виступі Президент підкреслив, що сьогодні існує багато проблем, з якими неможливо покращити ситуацію в країні. «У стані бідності перебуває кожна сьома сім’я, що складається з осіб працездатного віку», – сказав він.

За словами Президента, наявність заборгованості із виплати заробітної плати становить майже 1 млрд. грн. При цьому близько 450 млн. гривень із цієї суми належить до заборгованості активно працюючих підприємств, близько одна третина – підприємств державної власності. Президент заявив, що цю проблему можна вирішити. «Я переконаний, що це не є фатальна проблема, якби ми всі втрьох – профспілки, роботодавці й влада – узялися за її вирішення», – сказав В. Ющенко, додавши, що готовий для вирішення цього питання «підключити органи прокуратури, адміністрації всіх рівнів, міністерства, відомства, щоб ми сформували чіткий графік подолання цієї проблеми».
Глава держави також вважає неприпустимим, що сьогодні заробітну плату, нижчу від встановленого Законом її мінімального розміру, отримує кожен дев’ятнадцятий працівник, а нижче прожиткового мінімуму – майже кожен четвертий. «Максимальний ресурс, що є в нації у соціальному плані, повинен бути покладений на цю мету», – сказав В. Ющенко.

Президент висловив сподівання, що Кабінет Міністрів України і Верховна Рада дотримають слово щодо перегляду прожиткового мінімуму і підвищення заробітної плати. «Я сподіваюся, що й Уряд, і Верховна Рада, які дали слово вирішити після першого кварталу цю проблему, що вона буде врегульована», – сказав В. Ющенко. Він нагадав, що саме соціальна складова стала предметом його основних зауважень до проекту Державного бюджету на 2007 рік.

У виступі Президент також вказав на той факт, що більшість новостворюваних робочих місць не відповідає сучасним вимогам гідної та безпечної праці. За його словами, сьогодні нарахування на заробітну плату з метою соціального страхування, що сплачуються роботодавцем на користь працівників, надто високі і становлять 37,7%.

Глава держави також розкритикував існуючі соціальні стандарти. Віктор Ющенко зазначив, що у структурі доходів населення оплата праці, як і в 2005 році, лише в 1,1 раза перевищувала соціальні допомоги та інші трансферти і складає лише 43% доходів. Він переконаний, що така ситуація позбавляє громадян мотивації працювати, тому необхідно змінювати підходи до цього питання. Президент наголосив на необхідності реформування соціального сектору і закликав профспілки та роботодавців спонукати владу до відповідних дій.

Окрім того, під час зустрічі В. Ющенко заявив про необхідність детінізації національної економіки. «Це ключовий виклик. І якщо ми на нього не зреагуємо, ми ще довго будемо говорити, що ми не можемо наповнити соціальний бюджет», – сказав Глава держави.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.