Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер Михайло Горинь

Втрата 14311 переглядів

Опубліковано - 13.01.2013 16:01 | Всі новини | Версія для друку

Помер Михайло Горинь
Помер Михайло Горинь
У ніч на 13 січня у Львові на 83-му році життя помер відомий український дисидент, правозахисник і політв’язень, почесний громадянин Львова Михайло Горинь.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, «ті, хто у 1990 році були причетні до організації вікопомного ланцюга Злуки, в один голос говорять, що без Михайла Гориня він би не відбувся».

«Але це лише один знаковий епізод з його життя. В Україні сьогодні небагато людей, за якими нація могла б звіряти правильність свого шляху. Михайло Горинь, безумовно, був один з них, – додав, за повідомленням, Садовий.

Михайло Горинь, один із «шістдесятників», був уперше арештований за «антирадянську агітацію і пропаганду» 1965 року і отримав шість років таборів суворого режиму.

Після звільнення він брав активну участь у роботі Української Гельсінської спілки, у виданні самвидавівського часопису «Український вісник». 1981 року був арештований удруге і засуджений на 10 років таборів особливо суворого режиму і п’ять років заслання. 1987 року, в часи «перебудови», був помилуваний.

Михайло Горинь став одним із організаторів створення Народного руху України, став головою секретаріату Руху. У 1995–97 роках очолював Українську республіканську партію; в 1997 році став одним зі співорганізаторів Республіканської християнської партії. З 2000 до 2006 року також очолював Українську всесвітню координаційну раду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.