Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ВПС США випробували літаючий роутер

Технології 8181 перегляд

Опубліковано - 21.01.2013 17:47 | Всі новини | Версія для друку

ВПС США випробували літаючий роутер
ВПС США випробували літаючий роутер
ВПС США в січні 2013 року провели випробування бездротового літаючого роутера Net-T. Як повідомляється в прес-релізі ВВС, пристрій кріпиться на літак і забезпечує зв’язком наземні підрозділи.

Для взаємодії між собою військовослужбовці наземних підрозділів використовують прийомо-передавачі ROVER-5 (Remotely Operated Video Enhanced Receiver-5). Портативний пристрій пдібний за розміром до планшету iPad-mini із сенсорним екраном та можливістю передачі відео.

За допомогою ROVER-5, наприклад, командир підрозділу може отримувати в прямому ефірі інформацію від розвідників в авангарді. При цьому немає необхідності використовувати звичні засоби зв’язку, на кшталт рацій або супутників. Втім, як наголошується, для безперебійного зв’язку один з одним військовослужбовці на землі повинні знаходитися в прямій видимості літака, на якому розміщений роутер.

У випробуваннях літаючого роутера, серед іншого, використовувалися стратегічні бомбардувальники B-1B, штурмовики A-10 Thunderbolt II, а також винищувачі F-16 Fighting Falcon і F-15E Strike Eagle. У бойових умовах роутер планується випробувати вже до 2014 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.