Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Руїну подолано. Два волинські університети пішли на «канікули» через відсутність фінасування

Освіта Регіон: Волинська область 20844 перегляди

Опубліковано - 23.01.2013 11:05 | Всі новини | Версія для друку

Руїну подолано. Два волинські університети пішли на «канікули» через відсутність фінасування
Руїну подолано. Два волинські університети пішли на «канікули» через відсутність фінасування
Закриття двох волинських університетів на півтора місяці через брак фінансування – це ганьба для центральної та місцевої влади.

Про це народний депутат України, один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко заявив вчора луцьким журналістам, відповідаючи на запитання щодо закриття найбільших волинських університетів – Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету – у зв’язку з відсутністю коштів на їхнє утримання.

«Урядовці та місцева влада вже так «дофінансувалися», що не тільки «оптимізуються» шляхом закриття сільські школи та заклади охорони здоров’я, а і два відомі університети, фактично, закриті з кінця грудня і до середини лютого через «недостачу фінансування», - зазначив Томенко.

«Якби йшлося про середньовічну або окуповану Україну, де би бракувало коштів на національну освіту і через це зимою зупинялося навчання, я б це міг пояснити. Але коли у ХХІ столітті влада декларує пріоритет підтримки освіти, і водночас два державні університети зі статусом національних закриваються на півтора місяці, то це є ганьбою, свідченням непрофесіоналізму і бездарності центральної та місцевої влади, яка опікується питаннями освіти», - зазначив Томенко.

Він повідомив, що буде ініціювати розгляд питання стану фінансування цих університетів та усіх вишів по Україні на засіданні Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, а у разі необхідності – ініціюватиме заслуховування інформації щодо цього питання у парламенті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.