Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЦВК вважають, що рішення ВАСУ неправомірне

Правосуддя 8616 переглядів

Опубліковано - 9.02.2013 00:14 | Всі новини | Версія для друку

У ЦВК вважають, що рішення ВАСУ неправомірне
У ЦВК вважають, що рішення ВАСУ неправомірне
Рішення Вищого адмінсуду про позбавлення депутатських мандатів Павла Балоги і Олександра Домбровського суперечить низці норм законодавства.

Про це він заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в коментарі "Українській правді".

"По-перше, строк звернення до суду щодо дій ОВК про підсумки голосування і дій ЦВК про результати виборів в мажоритарному окрузі становить 5 днів за Кодексом адміністративного судочинства. Цей строк пропущений давно. Уже 4 місяці минуло від дня голосування", - зауважив він.

"По друге, після реєстрації депутатів і закінчення строку на судове оскарження обидва депутати склали присягу у ВР і набули повноважень народних депутатів України. Цей момент у юридичній площині є незворотним", - наголосив заступник голови ЦВК.
Крім того, він нагадав, що підстави дострокового припинення повноважень народного депутата України є визначені в статті 81 Конституції. Таких підстав лише 6.

Стаття 81 Конституції передбачає, що повноваження народних депутатів України припиняються одночасно з припиненням повноважень Верховної Ради України.
Повноваження народного депутата України припиняються достроково у разі:
1) складення повноважень за його особистою заявою;
2) набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього;
3) визнання його судом недієздатним або безвісно відсутнім;
4) припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України;
5) смерті.

Рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України приймається більшістю від конституційного складу Верховної Ради України.
У разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата України припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.