Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фальсифікації в “справі Кушнарьова” тривають! Виявився ще один свідок?

Кримінал 7144 перегляди

Опубліковано - 24.01.2007 17:17 | Всі новини | Версія для друку

Генадій Кернес, відомий у певних колах як “Гепа”.
Генадій Кернес, відомий у певних колах як “Гепа”.
Коли в справі задіяні великі міліційні начальники, а постраждалий – не остання людина в державі, розслідування проводиться швидко. Тим більше, коли самі ж міліційні начальники розповідають, ЯК саме кваліфікувати подію.

Щось подібне відбувається з так званою “справою Кушнарьова” – розслідуванням вбивства народного депутата України Євгена Кушнарьова.

Як повідомив вчора на прес-конференції прокурор Харківської області Василь Сінчук, прокуратура винесла ухвалу про пред'явлення звинувачення у вбивстві Євгенія Кушнарьова по необережності помічникові депутата Верховної Ради Дмитра Шенцева (фракція Партії регіонів) Дмитру Завальному. За словами прокурора, нині Завальний знаходиться на стаціонарному лікуванні, й звинувачення йому буде пред'явлено одразу після закінчення лікування.

Кримінальна справа розслідується за частиною 1 ст.119 Кримінального Кодексу (вбивство по необережності), і будь-яких ознак, щоб кваліфікувати вбивство іншим чином, слідство не встановило.

За словами Сінчука, на даний час у справі проведено: судово-медичну експертизу, а криміналістська і балістична експертизи ще не завершені.

Прокурор спростував перші свідчення учасників інциденту, заявивши, що “вбивство відбулося на відстані не менш 100 м від автомобіля, на якому їхав Кушнарьов і його супутники”.

Нагадаємо, що раніше стверджувалося, що народний депутат був застрелений безпосередньо поряд з автомобілем, а ще раніше – що поранений Євген Кушнарьов був безпосередньо в своєму автомобілі. Але тим, хто уважно стежить за змінами в офіційних повідомленнях, стає зрозуміло, що спрацьовує принцип – “чим далі в ліс…”. Тобто, в найпрямішому сенсі – далі від дороги (і від автомобілів) - набагато більше шансів “списати” постріл на необережність.

Та й взагалі цікаво – мисливці вискочили з машини і побігли в ліс переслідувати вовка, якого нібито, помітили? М-да, в прокуратурі явно не мисливці зібралися. Щоправда, при такій відстані, тепер можна розповідати про те, що не одразу пораненого знайшли – ось вам і дві години часу, який пройшов між фатальними пострілами і приїздом “бойового екіпажу” в ізюмську лікарню (туди 20 хвилин їзди від місця події).

Не розвіяв прокурор сумнівів і відносно куль. Раніше офіційно було оголошено, що кулі пройшли навиліт і були виявлені на місці події. Тепер же, як затверджує пан Сінчук, “при повторному огляді місця події знайдено 4 гільзи, а в тілі – куля”.

За нашою інформацією, куля дійсно застрягла в ребрі пораненого. І тут вже, як стверджують медики, є якась невідповідність – крізне поранення і куля в ребрі означають лише те, що постріл був не один. Але слідство вважає за краще не помічати невідповідностей.

Прокуратура підтверджує, що у момент події поряд з Кушнарьовим знаходилися 5 осіб, і всі вони допитані. Поки не спростовуватимемо слідство, але ми володіємо декілька іншими даними, якими після перевірки обов'язково поділимося з читачами. Та виникає питання – раніше мова йшла всього про п'ять пасажирів, включаючи самого Євгена Петровича. Тобто з'явився хтось шостий? Хто?! Або це фрейдівська обмовка, про яку ми скажемо нижче?.

Ну і, звичайно ж, “відмивати” – так дочиста: прокуратура оголосила про те, що “немає підстав говорити, що мало місце браконьєрство”.

Угіддя, мовляв, – приватні, та й єгер був. І знову засумніваємося в компетенції слідства – на приватні угіддя розповсюджуються всі заборонні акти, а оголошений раніше єгер виявився зовсім не єгерем, а одним з власників заповідника.

Повідомлення прокуратури, звичайно ж, цікаві. Але ще цікавіші розслідування, які паралельно ведуть місцеві журналісти. Так, сайт “Полите” повідомляє: “Як стало відомо з джерел в секретаріаті Харківської міськради на нещасливому полюванні в одній машині з Євгеном Кушнарьовим був секретар харківської міськради Геннадій Кернес. За невідомих причин його присутність на місці трагедії намагаються приховати”.

Хочемо звернути увагу читачів, що вірогідна причетність “Гепи” до трагедії висловлювалася й нашим сайтом. Проте, не все так просто – в найближчі дні ми маємо намір опублікувати версії, які відразу ж були відкинуті слідством, – обласна прокуратура, за твердженням самого пана Сінчука, відмовляється розглядати інші версії.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.