Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Петербурзі на стадіон проведуть пивопровід

Світ навколо нас 6232 перегляди

Опубліковано - 24.01.2007 20:26 | Всі новини | Версія для друку

У Петербурзі на стадіон проведуть пивопровід
У Петербурзі на стадіон проведуть пивопровід
На новому стадіоні Зеніт у Петербурзі проведуть пивний трубопровід.

Про те, що пиво в спортивне спорудження, яке будується за гроші “Газпрому”, будуть поставляти по трубах, розповів сьогодні журналістам віце-губернатор північної столиці Росії Олександр Вахмістров.

Оригінальна ідея народилася в кураторів будівництва після недавнього матчу Шальке - Зеніт. Після закінчення матчу на табло з’явився напис: відвідувачів 61 700 , випито 44 000 літра пива.

"Раз на футбольних матчах споживання пінного напою йде з таким розмахом, було б логічно на новому стадіоні почати накачувати пиво просто по трубах", пояснив Вахмістров. У труби будуть заливати відразу по 20 тисяч літрів зі спеціальних бочок.

Виходити на поверхню трубопровід буде не на трибуни, а тільки в кафе і до VIP-столиків. Новий майданчик для петербурзького футбольного клубу будують на місці знесеного раніше стадіону імені Кірова. Фінансує будівництво суперсучасного комплексу, який відповідатиме всім запитам ФІФА і УЄФА, компанія “Газпром”.

Термін здачі робіт 2008 рік, попередня вартість проекту - 238 мільйонів євро, а проектувальник - відомий японський архітектор Кішо Куракава. Його стадіон, у вигляді космічного корабля, виграв конкурс проектів влітку минулого року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.