Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скандал навколо Рудьковського та туркменських опозиціонерів набирає обертів

Скандал 7048 переглядів

Опубліковано - 26.01.2007 13:13 | Всі новини | Версія для друку

Скандал навколо Рудьковського та туркменських опозиціонерів набирає обертів
Скандал навколо Рудьковського та туркменських опозиціонерів набирає обертів
Заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий здивований запевненням міністра палива та енергетики Юрія Бойка про те, що скандал навколо перебування туркменських опозиціонерів в Україні не вплине на постачання туркменського природного газу

Про це Чалий заявив вчора увечері в прямому ефірі на телеканалі "Інтер".

"Я здивований позицією Бойка", - сказав Чалий.

При цьому він додав, що з 24 по 28 грудня 2006 року він постійно контактував з першим заступником міністра палива та енергетики Вадимом Чупруном, який "благав вдатися до якихось дій".

"Тому мені здається, що така позиція міністра Бойка дещо спрощена", - сказав Чалий.

"Я думаю, буде розмова з Юрієм Анатолійовичем (Бойком)" після його повернення з Давосу, додав він.

24 січня Бойко заявив, що скандал навколо перебування туркменських опозиціонерів в Україні не вплине на постачання туркменського природного газу.

"Я думаю, що це була політична інсинуація, і туркменська сторона повністю задоволена нашими поясненнями і з розумінням ставиться до перипетій політичної боротьби в нашій країні", – сказав він. При цьому міністр додав, що "ніякої загрози з постачаннями газу для нашої країни немає".

Туркменістан є найбільшим постачальником газу в Україну. У 2007 році Україна планує одержати від 55 до 62 млрд. кубометрів газу середньоазіатського походження, зокрема туркменського.

Від “Аратти”: нам залишається висловити хіба що своє здивування цим конфліктом взагалі. Невже у Секретаріаті Президента не відомо:

по-перше, Україна із моменту підписання угоди із Росією про постачання газу через “РосУкрЕнерго” взагалі доровільно відмовилася від прямих поставок туркменського газу, натомість його купує й постачає російський посередник. Це було ще за першого прем'єрства Януковича;

по-друге: Україна на весь світ не стомлюється повторювати, що є демократичною державою, а в демократичних державах - свбода слова є такою ж природною потребою, як дихати повітрям. Для будь-якої демократичної держави є справою честі надати слово опозиціонерам із іншої держави, якщо там панує тоталітарний режим і відсутні демократичні свободи. Про режим Туркменбаші ніхто не наважиться стверджувати, що він демократичний. Отже, немає нічого поганого в тому, що в Україні була надана трибуна туркменським опозиціонерам. Тим більше, для внутрішньоукраїнської аудиторії, а не забезпечення прямої трансляції на Туркменістан, як це робить, наприклад, “Радіо Свобода”. Таким чином, при чому тут міжнародні стосунки? Чи послідовники Туркменбаші вже намагаються вдаватися до газового шантажу України? Тоді це - втручання у внутрішні справи суверенної держави Україна.

по-третє, хотілося аби в Секретаріаті Президента і деяких медіа колиші ленінські комсомольці усвідомили, що демократія за газ чи щось інше - не продається.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.