Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Союзна війна. Наша пісня гарна й нова...

Світ навколо нас 6300 переглядів

Опубліковано - 26.01.2007 23:31 | Всі новини | Версія для друку

Союзна війна. Наша пісня гарна й нова...
Союзна війна. Наша пісня гарна й нова...
Президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий відновити нафтову війну з Росією.

В п’ятницю 26 січня, виступаючи у Мінську, білоруський лідер зробив низку заяв, які фактично повертають російсько-білоруські відносини до стану нафтової війни початку 2007 року.

Лукашенко, зокрема, заявив про те, що Москва і Мінськ до цих пір не уклали контракту на постачання нафти у лютому 2007 року, і на переговорах щодо нафти Росія вимагає завищеної ціни.

У відповідь на це Мінськ має намір знову ввести додаткове мито на прокачування російської нафти через територію Білорусі. Нагадаємо, що скасування транзитного мита, запровадженого Білоруссю, було категоричною умовою в російсько-білоруських переговорах.

Тим часом, зараз події кінця 2006 року повторюються. "На лютий контракт на нафту не підписаний", - заявив Лукашенко. За його словами, російська сторона вимагає, "щоб ми купили нафту за ціною вищою за світову". "Це нікуди не годиться, і такого в світі ніде немає", - продовжив лідер Білорусі.

"Тому делегації, яка веде сьогодні переговори, я дав прямі вказівки: ті компанії, які пропонуватимуть подібні контракти за такими цінами, тут (у Білорусі - ред.) при прокачуванні нафти до Європи оподатковуватимуться додатковим митом, щоб ми могли компенсувати свої втрати", - заявив президент Білорусі.

Російська сторона поки ніяк не прокоментувала різкі заяви білоруського лідера.

Нагадаємо, Росія і Білорусь 12 січня, за підсумками дводенних переговорів підписали угоду між урядами двох країн з врегулювання торговельно-економічної співпраці в області експорту нафти і нафтопродуктів. Ставка експортного мита на сиру нафту для Білорусі встановлена з 1 січня 2007 року у розмірі $53 за тонну.

Раніше, Білорусь припинила транспортування російської нафти на захід 8 січня після того, як Росія відмовилася платити транзитне мито, запроваджене 1 січня 2007 року.

В результаті двосторонніх переговорів Білорусь 10 січня дезавуювала свою вимогу про сплату мита і пообіцяла відновити транспортування нафти.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.