Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хитробожий Черновецький зібрався будувати готель на кладовищі. Певно для прийому гостей своєї сатанинсько-сандейської секти

Скандал Регіон: м.Київ 12092 перегляди

Опубліковано - 27.01.2007 23:58 | Всі новини | Версія для друку

Черновецький хоче побудувати готель упритул до Звіринецького кладовища
Черновецький хоче побудувати готель упритул до Звіринецького кладовища
Влада вищірилася на святе - територію біля Звіринецького кладовища Київрада віддала під забудову.

На сесії в четвер розглядали 58 земельних питань, дев'ять з них - в зеленій зоні. Голова екологічної комісії Анатолій Коваленко на початку сесії передав секретареві Київради Олесю Довгому листа з вимогою зняти ці питання з порядку денного, оскільки ці адреси не були узгоджені з екологічною комісією. Проте, Довгий зауваження голови комісії відхилив, запропонувавши виступати в порядку розгляду кожного питання.

“100 гектарів зеленої зони готові знову віддати під забудову, причому чотири з цих питань навіть не мають експертизи державної комісії з питань екології. Це порушення регламенту чи ні? А зняти їх, виявляється, можна лише, коли до них дійде черга розгляду”, - обурився депутат Анатолій Коваленко.

З дев'яти не встигли розглянути тільки два питання. Утомилися. Перенесли їх розгляд на 8 лютого. З тих семи, що залишилися, п'ять все-таки зняли з розгляду, хоча це зовсім не означає, що вони знову не спливуть на якій-небудь подальшій сесії. А ось два, не миттям так катанням, пропхнули.

Причому, одна ділянка під забудову готелю, упритул до Звіринецького кладовища (!) на Печерську, яке майже 1000 років назад заснували київські ченці. Схоже, цей акт пролобіював особисто мер Леонід Михайлович ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ. Причому, з другої спроби, оскільки з першої спроби депутати Київради, заслухавши Анатолія Коваленка і свою колегу з "Нашої України" Людмилу Закревську, не зважилися. Вірніше, спокуситися на святе зважилося всього 59 з 120 депутатів.

На телеекрані було видно, як міський голова вийшов у зал і обійшов депутатів. Він підходив до них і просив, - це, мовляв, необхідно особисто йому.

Це чули депутати з фракції Віталія Кличко - Володимир Бондаренко і Семен Борисенко. А голова фракції «НУ» Дмитро Андрієвський розповів «Газеті», що йому про це повідомили його колеги по фракції. І після того, як депутати вирішили перенести три питання, що залишилися, на наступну сесію, повернулися знову до цього питання, яке в порядку денному звучало так: «Про передачу ЗАТ «Страхова компанія «Укренергополіс» земельної ділянки для будівництва, експлуатації і обслуговування адміністративно-готельного комплексу на перетині бульв. Дружби Народів і вул. Старонаводницької»

Після цього 67-ма голосами депутати віддали місце біля підніжжя могил під майбутній готель.

Кожен, ймовірно, заспокоював себе тим, що кладовище офіційно закрите, як намагалася запевнити владу. Хоча насправді кладовище насправді діє. Досить заглянути туди, і можна переконатися, що щодня там ходить дуже багато киян, відвідуючи могили своїх близьких (за санітарними нормами, відстань від межі цвинтаря до межі забудов має складати не менше 300 метрів - прим. "Аратти").

На це місце при в'їзді на Печерські пагорби вистачало мисливців і раніше. Печерська адміністрація чинила опір декілька років поспіль цьому блюзнірству. На жаль, для нинішньої влади норми моральності не писані.

Другу ділянку в зеленій зоні на просп. Генерала Ватутіна віддали під спортивно-розважальний комплекс після слізних запевнень народного депутата Олександра Волкова, в тому, що це некомерційне будівництво. Теж з другої спроби.

Зверніть увагу:

Ділянки в зеленій зоні, які влада Черновецького має намір віддати забудовникам:

1. Вул. Миколи Островського, 40 - територія лікарні, упорядкований сквер. Претендує ТОВ "Гранд Інвест"

2. Вул. Гамарника, 64 і сквер на вул. Селянській - ТОВ "Будпромальянс".

3. Між вул. Оноре де Бальзака і річкою Десенка. - ТОВ "Росичі", 54 га

На клопотання про відведення даної земельної ділянки, постійною комісією з питань екологічної політики було надана відмова у зв'язку з тим, що ця територія зарезервована для створення парка і, враховуючи, що на сьогоднішній день не затверджений детальний план території даного мікрорайону.

4. Вул. Михайлівська, 24-26. - ТОВ "Укрінвестресурс".

5. Вул. Мануїльського, 8а, територія лікарні, яка примикає до упорядкованого скверу. - ТОВ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології АМНУ".

6. Вул. Зрошувальна, 19 – ТЗТ "Сеніко".

7. Вул. Волховськая, 23/33. - ПП "Укррембудінвест".


Довідка “Аратти”:

Звіринецький цвинтар

Минулого року йому виповнилося 965 років. Офіційно закритий для нових поховань 30 років.

Тут поховані ченці, ігумени, настоятелі Фроловського і Введенського монастиря. Багато могил вважаються святими.

Тут же, з ХІІ століття знаходяться Звіринецькі печери, підземна церква, підземне кладовище...

У 1798 році єврейська громада Києва отримали ділянку 2,2 гектари під цвинтар, який діяв до 1895 року. Тут похований відомий підприємець Йосип Бродський.

Окрім того, тут знаходилися караїмське і турецьке кладовища.

Тут знаходиться могила українського вченого, співвидавця женевського часопису “Громада” автора книги “Людська праця і єдність сили”, найбільш “чистого” соціяліста сеї доби”, за словами Михайла Грушевського, - Сергія Андрійовича Подолинського (1850 - 1891).

Тут похований відомий в минулому театральний критик і журналіст, працівник заводу “Арсенал” Микола Ніколаєв (1865-1918).

На території кладовища знаходиться братська могила часів Великої Вітчизняної війни, де поховані 41 боєць та командир Червоної Армії.

На Звіринецькому цвинтарі має сімейний склеп сучасний політик Петро Порошенко - тут поховані його мати і брат...

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.