Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Обурені громадяни штурмували Житомирську облраду

За право людини Регіон: Житомирська область 11009 переглядів

Опубліковано - 9.04.2013 14:02 | Всі новини | Версія для друку

Обурені громадяни штурмували Житомирську облраду
Обурені громадяни штурмували Житомирську облраду
Житомирська обласна рада була змушена скасувати дозвіл на розробку титанових родовищ в області (яким понад 6 тисяч га землі передавалися структурам Дмитра Фірташа) після того, як обурені жителі узяли штурмом будівлю ОДА.

На пікет сесії облради 9 квітня на площі Корольова в Житомирі зібралися близько 300 осіб. Вони вийшли із плакатами "Збережемо рідне Полісся!", "Не дамо знищити рідну землю!", "Титановій пустелі на Поліссі - НІ!", "Фірташ - закатай губу", "В пустелі картопля не росте", а також з партійними прапорами ВО "Свобода", ВО "Батьківщина" та іншими.

Після того, як облрада проголосувала за пропозицію відкласти питання про титанові родовища до травня, мітингувальники спробували прорватися в будівлю облдержадміністрації, розбивши скло біля вхідних дверей. Почалася бійка.

Після цього в будівлю були змушені запустити ініціативну групу з 10 осіб, які пішли у сесійну залу.

Після нетривалої наради губернатор Сергій Рижук закликав Партію регіонів підтримати пропозицію опозиції про скасування дозволу НАК "Надра України".

"Я прошу фракцію повернутися до голосування. Хоче громадськість - давайте знімемо", - закликав депутатів Рижук.

Після цього 89 осіб проголосували "за" пропозицію Рижука і голова облради поставив на голосування питання про скасування рішення облради. Результат: 81 "за", 4 "проти", 2 утрималися, 14 не голосували. Рішення прийнято.

Як повідомлялося раніше, скандал навколо проекту з видобутку руд у Житомирській області триває вже не один місяць.

Влада дала дочірній компанії "Надра України" - "Житомирбуррозвідка" - спеціальний дозвіл на користування надрами Торчинського родовища титанових руд на території Радомишльського, Черняховського, Коростишівського районів загальною площею 6129 га. Як повідомляв журналістам сам Дмитро Фірташ, вони планували приступити до робіт на руднику вже цієї весни.

Однак проти цього виступили місцеві жителі. Крім того, що розробка родовища призведе до знищення місцевої екосистеми, люди були впевнені, що влада кине їх напризволяще, позбавивши їх не тільки землі, але й компенсацій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.