Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Рівному відбулася акція опозиції «Вставай, Україно!»

За право людини Регіон: Рівненська область 11251 перегляд

Опубліковано - 10.04.2013 20:36 | Всі новини | Версія для друку

У Рівному відбулася акція опозиції «Вставай, Україно!»
У Рівному відбулася акція опозиції «Вставай, Україно!»
Близько 20 тисяч жителів Рівного та області зібралися біля Покровського Собору в обласному центрі напередодні маршу в рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!».

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Люди тримають гасла «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», «Україні волю! Юлі Волю!», «Владо, схаменись! Свободу політв’язням!», «Юля, ми з тобою!», «Януковича – геть!», «За достойну пенсію!», «За справедливу зарплату!», «Роботу для кожного!».

Марш на чолі з головою фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком, фракції «Удар» Віталієм Кличком та фракції «Свобода» Олегом Тягнибоком рушив до пам’ятника Тарасові Шевченку на Майдані Незалежності, де відбудеться мітинг.

Лідери опозиції попереду колони несли велетенський національний прапор.

«Нам вдалось продемонструвати єдність української опозиції. Те, що українці бачать, що опозиція єдина в досягненні своїх цілей, що опозиція здатна перемагати, здатна не просто боротись, а ще і показувати результат – це дуже вадливо», - наголосив Яценюк, спілкуючись з журналістами.

«Ми боремось позапарламентськими методами, але нам вдається і багато що зробити в рамках Верховної Ради. Партія регіонів пішла «на попятную», і до порядку денного включені всі питання, які опозиція вимагала для розгляду Верховної Ради», - підкреслив Яценюк.

Голова фракції «Батьківщина» повідомив, що до порядку денного включено питання про призначення виборів мера Києва та Київради, про скасування пенсійної реформи, про відставку Кабінету міністрів України: «Також включено питання про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими незаконно ув’язнена Юлія Тимошенко».

За його словами, включення питань, на яких наполягала опозиція, до порядку денного – це реакція на те, що опозиція зібрала підписи за проведення позачергової сесії. «Тому ми не вбачаємо доцільності в позачерговій сесії, а будемо розглядати ці питання, адже Партія регіонів зрозуміла, що на вимоги опозиції треба йти».

Відповідаючи на запитання журналіста щодо звільнення Юрія Луценка, Яценюк наголосив: «Для опозиції це означає, що Юрій Луценко повертається в політичне життя. І я цьому щиро радий, тому що Юра має великий досвід, він показав себе як справжній борець. Його досвід дуже потрібний для Об’єднаної опозиції».

Очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок відповідаючи на запитання журналістів наголосив: «Це вже дев‘ята область, де з великим розмахом відбувається акція «Вставай, Україно!». Це означає, що режим Януковича вкрай допік українців. А останні події із «потішним парламентом Януковича» на Банковій дуже обурив народ. Місцеві ради готують звернення до українського парламенту щодо визнання недійсними тих псевдозаконів, які ухвалили заколотники на Банковій».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.