Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чим далі від дому, тим більше позитиву

У світі науки 8809 переглядів

Опубліковано - 17.04.2013 05:13 | Всі новини | Версія для друку

Міра віддаленості від дому впливає на настрій
Міра віддаленості від дому впливає на настрій
За статистикою, більшість “добрих” твітів були опубліковані в основному за межами дому та рідного міста.

Група вчених з департаменту математики і статистики університету Вермонта проаналізувала зміст 37 мільйонів статусів користувачів Twitter, які створювалися в різний час, у різних місцях і різних містах США, пише Phys.Org.

При цьому дослідники враховували точне місце розташування користувачів, що виявилося можливим завдяки датчикам GPS і функції геолокації на мобільних пристроях. Спостерігаючи за опублікованими записами людей і їхнім емоційним наповненням, дослідники складали "показники щастя" мешканців країни.

Як показало дослідження, пости користувачів, які перебувають далеко від дому, виглядають більш позитивними і доброзичливими порівняно з повідомленнями тих, хто перебуває в рідному місті - вдома чи в офісі.

Вчений Кріс Денфорт і його колеги використовували інструмент для аналізу емоційного стану, який вони назвали "гедонометр". Дослідження базувалося на порівнянні твітів з використанням бази із 10 тисяч слів з позитивними і негативними емоційними відтінками. Так, до слів, що характеризують позитивні емоції, належали, зокрема, "супер", "щасливий", "новий", "круто", "добре", "любов", "лол", "відпочинок", "пляж". До списку "негативних" слів, у свою чергу, увійшли "ніколи", "божевільний", "ні", "не можу", "не хочу", "ненавиджу".

Повідомляється, що за статистикою, більшість "добрих" твітів були опубліковані в основному за межами дому та рідного міста. За словами соціологів, отримані дані можуть стати основою для нових методів вивчення соціальних зв’язків.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.