Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тільки 10% українців вважають, що в нашій державі є не обмежена свобода слова

Громадська думка 7267 переглядів

Опубліковано - 5.06.2013 15:21 | Всі новини | Версія для друку

Тільки 10% українців вважають, що в нашій державі є не обмежена свобода слова
Тільки 10% українців вважають, що в нашій державі є не обмежена свобода слова
Більш ніж половина українців впевнені, що в країні в тій чи іншій мірі існує свобода слова.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва разом із соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з результатами опитування, 10% українців вважають, що свобода слова існує повною мірою, 46% - в основному існує, 36% впевнені, що не існує (29% - в основному не існує і 7% - зовсім не існує).

Третина населення (32%) вважає, що в ЗМІ рідко представлені різні точки зору - як влади, так і опозиції. Проте все ж переважає думка (50%), що досить часто в ЗМІ представлені обидві точки зору.

Крім того, опитування показало, що довіра до ЗМІ Росії в Україні менша, ніж до українських ЗМІ: довіряють українським ЗМІ повністю і переважно 58% населення України, не довіряють (повністю або переважно) майже 34%. Російським ЗМІ в Україні довіряють 33%, не довіряють 46%.

Абсолютним інформаційним лідером в інформуванні громадян України про політичні події залишається телебачення - 90% населення назвало його серед пріоритетних для себе ЗМІ, місцеві газети є основним джерелом політичної інформації для 37%, радіо - для 29%, інтернет-сайти (новинні, політичні ) - для 21% населення.

Також в ході дослідження було встановлено, що переважну довіру з боку громадян в Україні мають: церква, ЗМІ та Збройні сили.

Церкві повністю довіряють 31,7% опитаних, переважно довіряють - 38,4%, переважно не довіряють - 10,6%, зовсім не довіряють - 9,3%.

ЗМІ повністю довіряють 10,3% респондентів, переважно довіряють - 48%, переважно не довіряють - 21,2%, зовсім не довіряють - 12,6%.

Збройним силам повну довіру висловили 8,2%, переважно армії довіряють 40,4%, переважно не довіряють - 18,9% і зовсім не довіряють - 18,3% респондентів.

Усі інші соціальні інститути - Верховна Рада, суди, політичні партії, уряд, міліція, банки, прокуратура, Президент України, Конституційний Суд, СБУ і місцеві органи влади - мають негативний баланс довіри-недовіри.

Так, Президенту повністю довіряють лише 6,5% опитаних, переважно довіряють - 19,3%, переважно не довіряють - 23,9% і зовсім не довіряють - 45% українців.

Верховній Раді повністю довіряють лише 1,6% респондентів, переважно довіряють - 14,7%, переважно не довіряють - 31,7% і зовсім не довіряють - 45,1%.

Уряду висловили повну довіру лише 3% українців, переважно довіряють - 19,3%, переважно не довіряють - 26,9%, зовсім не довіряють - 44,1% респондентів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.