Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тих, хто хоче повернення СРСР майже однаково мало і в Росії, і в Україні

Громадська думка 7540 переглядів

Опубліковано - 25.06.2013 18:38 | Всі новини | Версія для друку

Тих, хто хоче повернення СРСР майже однаково мало і в Росії, і в Україні
Тих, хто хоче повернення СРСР майже однаково мало і в Росії, і в Україні
Кількість прихильників об’єднання Росії та України в одну державу приблизно однакова у двох країнах - 15% в Росії і 14% в Україні.

Про це свідчать дані травневих опитувань Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) і Левада-Центру (Росія).

І в Україні, і в Росії більшість опитаних хотіли б, щоб обидві країни були незалежними, але дружніми державами - з відкритими кордонами, без віз і митниць (в Україні - 72%, в Росії - 58%). В Україні ця кількість зменшилася з лютого на 4%, в Росії - на 6%.

У Росії збільшилася, а в Україні дещо зменшилася кількість охочих мати більш ізольовані відносини між Україною і Росією - з закритими кордонами, візами і митницями. У Росії так відповіли 19% опитаних, в Україні - 11% (у лютому це кількість становила в обох країнах однаково 13%).

Як зазначають соціологи, ставлення українців до Росії, як і раніше краще, ніж ставлення росіян до України. Порівняно з лютим 2013 року поширеність доброго ставлення до Росії дещо зменшилася - з 85% до 81%. Частка українців, які негативно ставляться до Росії - 10%, ще 9% не змогли відповісти на запитання.

За регіональним розподілом як і раніше, найбільші частки позитивно налаштованих до Росії українців у Східному (93%) і Південному регіонах (85%), найменше їх у Західному регіоні (66%). У Центральному регіоні позитивно ставляться до Росії 80%.

Ставлення до України в Росії за цей період статистично не змінилося - кількість позитивно налаштованих становить 72%, негативно - 18%, важко відповісти на питання 9%.

В рамках спільного проекту Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) і Левада-Центру (Росія) КМІС провів опитування з 21 по 30 травня 2013 року. Методом інтерв’ю опитано 2030 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включаючи місто Київ) і в АР Крим за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Дослідження Левада-Центру, репрезентативне для дорослого населення Росії, проводилося 23-27 травня 2013 року. Опитано 1601 респондента у віці від 18 років, у 127 населених пунктах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.