Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Боротьба за контроль в сім’ї - основна причина подружніх сварок

Він і Вона 17454 перегляди

Опубліковано - 12.07.2013 09:15 | Всі новини | Версія для друку

Боротьба за контроль в сім’ї - основна причина подружніх сварок
Боротьба за контроль в сім’ї - основна причина подружніх сварок
Дослідження Бейлорського університету показало, що найчастіше чоловіки і жінки в подружній парі сваряться через небажання віддавати партнеру контроль над ситуацією.

Найбільш поширеною причиною сварок пар були аргументи на користь бажання партнера відмовитися від влади іншого.

Результати представлені в двох дослідженнях подружніх пар (455) чи таких, які перебувають у цивільному шлюбі. Всього було опитано 953 пари у віці 18-77 років. У шлюбі учасники перебували від року до 55 років. Результат дослідження опублікований в червневому числі Journal of Social and Clinical Psychology, повідомляє The Star.

Учених цікавило, на що розраховували учасники дослідження, коли справа стосувалася сварок різного спрямування (незначних і серйозних). На першому місці виявилося бажання отримати у результаті контроль над ситуацією. Питання виникає, коли потрібно приймати якесь рішення.

"Це загально для партнерів, щоб бути чутливим до ситуацій, коли необхідно ділити владу і утримувати контроль при прийнятті рішень у відносинах", - говорить дослідник Кейт Санфорд (Keith Sanford), ад’юнкт-професор психології та неврології в коледжі мистецтв і наук при Бейлорському університеті.

Далі за переліком йшли: один партнер дає другому більше свободи, визнає свою провину, поважає чужу точку зору та йде на компроміс. У будь-якому випадку, все впиралося у втрату або набуття свого статусу в стосунках. Якщо людину критикують, це удар по її статусу. Єдине, чого вона хоче, - щоб партнер відступив.

"Коли ми відчуваємо на собі критику, ми, ймовірно, переймаємося з приводу передбачуваної загрози для статусу, і коли це станеться, ми зазвичай вимагаємо від партнера просто відмовитися від лідерства і відступити", - продовжила Кейт Санфорд.

Ще серед відповідей були прояв зацікавленості та співпереживання проблеми, відмова від змагань в рамках стосунків. Люди хотіли більше спілкуватися, і їм не вистачало проявів симпатії. Але, що дивно, найрідше вони очікували вибачень.

Друге дослідження з використанням 498 учасників, що перебували в цивільному шлюбі дали дуже близькі результати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.