Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Honda навчила газонокосарку розганятися до «сотні» за 4 секунди [відео]

Технології 16521 перегляд

Опубліковано - 22.07.2013 03:06 | Всі новини | Версія для друку

«Заряджена» газонокосарка Honda Mean Mower
«Заряджена» газонокосарка Honda Mean Mower
Гоночна команда Team Dynamics, яка бере участь у чемпіонаті Великобританії з кузовних гонок BTCC на автомобілі Honda, побудувала «заряджену» газонокосарку.

110-сильна машина для стрижки трави була розроблена у співпраці з компанією Honda і журналом Top Gear Magazine, повідомляє worldcarfans.com.

За основу була взята звичайна 20-сильна газонокосарка HF2620 «Lawn Tractor». Інженери встановили на неї літровий мотор від спортивного мотоцикла Honda VTR 1000F Firestorm, шестиступінчату коробку передач з можливістю зміни ступенів кнопками на кермі і гальмівні механізми ATV. Для водія було встановлено гоночне сидіння Cobra.

Допрацьована газонокосарка отримала назву Mean Mower. В її основі лежить рамне шасі зі спеціальною підвіскою. Ріжуче полотно моделі зроблене зі скловолокна з двома сталевими лезами товщиною 3 міліметри, за обертання яких відповідають два електромотори. Стрижка трави можлива на швидкості до 24 кілометрів на годину.

При вазі 140 кілограмів Mean Mower теоретично здатна розганятися з місця до ста кілометрів на годину за 4 секунди. Максимальна швидкість моделі складає 160 кілометрів на годину. При цьому рівень шуму від газонокосарки досягає 130 децибел. Для порівняння, рівень шуму від звичайної газонокосарки становить 90 дБ, а від реактивного двигуна - 150 дБ. Больовий поріг долається при 125 децибелах.

Головним завданням при розробці незвичайної газонокосарки було створення унікального апарата, який ще ніхто не робив. «Проїхавши на ній всього трохи, я був наляканий так, як ніколи в житті», - говорить редактор журналу Top Gear Пірс Уорд, - «Вона прискорюється, як ракета, і, як і на будь-який іншій газонокосарці, на ній немає жодних ременів безпеки».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.