Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ПроФФесіонали завалять Україну доступною наркотою

Захист держави 7955 переглядів

Опубліковано - 9.02.2007 01:53 | Всі новини | Версія для друку

ПроФФесіонали завалять Україну доступною наркотою
ПроФФесіонали завалять Україну доступною наркотою
В Україні вироблятимуть 76 млн. доз трамадола на рік при потребі в 4 млн. - на 1 млн. більше, ніж минулого року.

Заступник міністра внутрішніх справ Микола Куп'янський сьогодні на брифінгу сказав, що Міністерство охорони здоров'я України лобіює надмірне виробництво трамадола.

За його словами, на сьогодні в Україні щорічно виробляється 76 мільйонів доз трамадола при реальній потребі 4 мільйони.

- Міліція не може що-небудь зробити із цього приводу, оскільки не має права втручатися в комерційну діяльність підприємств, - заявив Куп'янський.

Трамадол – синтетичний опіумний анальгетик центральної дії, який широко застосовується для знеболювання у терапії та хірургії, зокрема при коронарних, онкологічних та ортопедичних болях.

Раніше МВС і наркологи зверталися до керівництва України юридично визнати трамадол наркотиком. Зараз лікарський препарат є третім за популярністю наркотиком в країні після марихуани і макової соломки.

За даними правоохоронців, трамадол відпускають в аптеках без рецепту. Тільки за тиждень одна аптека, яка займається незаконним продажем трамадола, має прибуток до 100 тисяч гривень, повідомляють “Новини Донбасу”.

Від “Аратти”: Щось не складається у заступника міністра внутрішніх справ, бо Міністерство охорони здоров`я визнало трамадол, хоч і не наркотиком, але сильнодіючою отрутою. А на захисть цього дурману ставав профільний комітет ВР - з питань охорони здоров`я. І МВС це добре відомо, бо за часи канденції попереднього міністра, "трамадольне" питання піднімалося неодноразово.

Як раніше повідомляв міністр охорони здоров`я Юрій Поляченко, -“Трамадол, справді, не наркотичний засіб, а сильнодіючий анальгетик. Але тим, хто ковтає його пачками, за великим рахунком, все одно, як трамадол будуть характеризувати – чи наркотиком, чи сильнодіючою отруйною речовиною” - про це сказав, коментуючи заяву депутата від ПР Тетяни Бахтєєвої про те, що трамадол – це не наркотик і тому не слід установлювати контроль за його застосуванням.

Голова комітету ВР з питань охорони здоров`я, член “Партії Регіонів” Тетяна Бахтеєва - є власником контрольного пакету акцій концерну “Стирол”, м.Горлівка, - основного виробника трамадолу та іншої отрути в Україні.

Також цікавою є така інформація - держава, в особі Міністерства охорони здоров`я, на жаль, не встановлює як квоти, так і не формує державне замовлення на виробництво цього “лікарського засобу”. Це все цілком - на совісті виробників препарату.

Вартість однієї дози “трамадолу” на нелегальному ринку - 5 гривень (приблизно $1). Тепер порахуйте як на отриманий понадприбуток “покращиться ваше життя вже сьогодні”. Ми думаємо покращиться. Але не ваше.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.